Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Een groot team? Ja ik wil!

Een groot team? Ja ik wil!

5 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Om te beginnen zal ik mij even voorstellen (als iemand mij nog niet kent!). Ik ben Tanja en heb twee zomers voor team4animation gewerkt. In 2014 op een middelgrote camping met een animatieteam van 3 personen. Afgelopen zomer heb ik op een redelijk grote camping gestaan met animatieteam van 5 personen. Lijkt misschien geen groot verschil, maar dat was het wel! Ik zal de voordelen van een groot team proberen in het kort toe te lichten! 

Twijfel je nog of je wilt werken in een groot team? Lees deze voordelen dan goed door en ik hoop je aan het einde van deze blog op andere gedachten gebracht te hebben!

De 5 voordelen van een groot team:

Je kunt alles wat je meegemaakt hebt delen met je collega’s

Je hebt altijd mensen om je heen die hetzelfde meemaken als jou. Je kunt het vergelijken met een dagje school. Daar zit je in een klas met leerlingen die dezelfde lessen volgen en dus ook hetzelfde meemaken op een dag. Op een camping heb je met een groot team ook collega’s van jouw leeftijd om je heen. Je maakt het animatieprogramma samen en je deelt ervaringen met elkaar. Zij begrijpen wat jij meemaakt met kinderen.

Koken

In een groot team heb je ook geluk, want je hoeft niet altijd zelf te koken! Mijn ervaring is namelijk zo dat de fransen vaak kookten en dat ik gewoon mee at. Ze kookten vaak een grote pan vol met pasta, pesto en geraspte kaas. Daar aten we dan met een team van 7 man van! Je raad het misschien al; de pan was aan het einde van de avond leeg.

Pannenkoeken bakken voor mijn collega’s

Vrije dagen

Ja, je hebt iedere week minimaal één vrije dag! Ik heb het geluk gehad dat ik afgelopen zomer twee vrije dagen had! Ik was op zaterdag en zondag vrij. Mijn ervaring is dat ik op de zaterdag boodschappen deed en voor de rest was ik aan het chillen bij het zwembad. De laatste weken ben ik de vrije dagen met mijn collega’s gaan doorbrengen en dat was LEUK!Je moet je voorstellen dat je met twee collega’s in een kleine (opel?) door de Franse natuur aan het rijden bent op weg naar een winkelcentrum. De geruchten over de rijstijl van de Fransen klopt grotendeels wel moet ik helaas toegeven. Handig is wel dat je allemaal winkels, plekjes en wegen ziet die je normaal als ‘toerist’ nooit gezien zou hebben. Super leuk dus om je vrije dagen met je collega’s door te brengen!

Samenwerken

Wat ik zelf een voordeel vind is het samenwerken. Je staat er niet alleen voor bij het maken van een animatieprogramma, boodschappen doen, activiteiten organiseren en ga zo maar door. Je werkt altijd met een of twee mensen samen. Ik werkte samen met een Frans meisje in de miniclub. Samen organiseerden wij knutselactiviteiten (met dank aan Pinterest en het zomerjobs handboek). Twee andere collega’s organiseerden activiteiten voor de tieners en volwassenen. Het leuke daaraan is dat als er geen miniclub was ik met mijn twee andere collega’s bezig was om een avondactiviteit voor te bereiden voor de tieners. Je bent dus de hele dag bezig met organiseren, samenwerken, kletsen, ervaringen delen en activiteiten uitvoeren! Super leuk natuurlijk!!

En de laatste die natuurlijk niet mag ontbreken
Avondactiviteiten

De Franse DJ-tour kwam ook langs op de camping en daar hoort een selfie met het publiek bij!

Een groot team heb je vaak op een middelgrote tot grote camping. Wat vind je vaak op zo’n camping? Juist! Avondactiviteiten. Uit ervaring vind ik deze activiteiten een van de leukste in de zomer. Wij organiseerden van de 5 dagen vaak 3 of 4 dagen iets. Van dansavonden (soiree dansante) tot karaoke tot quiz/spelavonden. Overdag de activiteiten promoten in een golfkarretje, posters ophangen en dan s’ avonds #knallen! Met de collega’s de grootste lol beleven achter de schermen en soms ook op het podium blijft dan natuurlijk het leukste. Deze activiteiten voorbereiden kost in het begin veel tijd, maar als je eenmaal een playlist hebt met muziek waarop iedereen kan dansen dan kan je dat om de paar weken opnieuw gebruiken.

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan het werken in een groot team, maar dat komt een volgende blog aan bod!

Bisous, Tanja

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!