Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Een goede weekplanning voor animatiewerk

Een goede weekplanning voor animatiewerk

4 minuten
06-06-2018
Anne Koning

Animatiewerk is by far de allerleukste tijdbesteding van je zomer. Weken lang onder de Franse zon kinderen (en hun ouders) vermaken: er is niets leuker. Maar er zijn wel een aantal belangrijke punten om de animatie op een camping te laten slagen. Één van die punten is een goede weekplanning. In deze blog wordt duidelijk hoe je het beste een weekplanning kan maken zodat je zomer echt geslaagd wordt!

Voorbereiding is het halve werk

Al voordat je op de camping bent, zit je hoofd vol met ideeën voor activiteiten en wil je het liefst ieder uur van de dag vullen met deze onwijs leuke activiteiten. Het is heel erg slim om deze alvast allemaal op te schrijven in een schrift (moet je die niet kwijt raken, zoals ik). Dan heb je van te voren al genoeg ideeën om aan je programma toe te voegen. Ook kan het heel handig zijn als je in de laatste weken van het werk even geen inspiratie meer hebt. En als je dan toch 20 uur in de bus/vliegtuig/auto moet zitten, werk dan alvast een weekplanning uit. Zeker als je alleen op een camping staat kan je dit heel veel werk schelen. Ik kwam aan op vrijdag en moest gelijk zaterdag mijn eerste dag draaien. Doordat ik alvast een planning had gemaakt, kon ik dit gelijk promoten (na goedkeuring van de baas).

Vraag de campinggasten

Echt een must, de kinderen en ouders vragen wat ze graag willen zien aan animatie op de camping. Kinderen komen zelf vaak met de allerbeste ideeën en die kunnen voor jou heel erg nuttig zijn. Zie je dus op je eerste dag een grote groep kinderen rondtrekken op de camping, vraag dan wat ze leuk vinden om te doen en voeg dit toe aan je weekprogramma. Zo weet je zeker dat er heel veel kinderen naar je activiteit komen! Ook is het fijn om te polsen bij de ouders wat ze graag willen zien en vooral hoe. Kinderen denken er vaak niet aan dat hun ouders de hele dag willen wandelen en dan niet naar je activiteit kunnen komen. Ouders zijn hier praktisch in en kunnen je goed advies geven over tijden en plekken om je activiteiten te houden. Als je dit op je eerste werkdag (werkweek is ook goed) al doet, weet je zeker dat je de rest van de zomer kan knallen!

Denk niet te moeilijk

Nog iets wat je echt moet onthouden: denk niet te moeilijk. Kinderen houden echt helemaal niet van moeilijke of ouderwetse spellen. Vaak kennen ze zelf heel erg veel spellen die niet moeilijk zijn en toegankelijk voor elke leeftijd. Ook kun je best elke week een spel doen dat iedereen heel erg leuk vindt. Als kinderen er heel erg veel plezier aan beleven is het des te leuker om dat ene spel elke week te doen. En je kan na vier weken best nog eens het weekprogramma van de eerste of tweede week gebruiken. Let er dan wel op dat je een beetje variatie in aanbrengt, zo blijft het ook een beetje leuk voor jezelf.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips en dat je mede door een goede weekplanning een hele toffe zomer hebt!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!