Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Een dag uit het leven van een animatrice

Een dag uit het leven van een animatrice

3 minuten
27-01-2017
Manon Winter

Met het koude en gure weertje buiten en de stapels schoolwerk en tentamens die me nog te wachten staan, denk ik vaak terug aan het zonnetje en de mooie dagen in Frankrijk afgelopen zomer. Het leven is toch wat leuker als uitkiezen welke korte broek je vandaag aan doet het grootste probleem is dat je ’s ochtends hebt 🙂

Het begin van de dag

Een dag als animatrice is vaak vol met leuke verschillende activiteiten. Mijn dag begon meestal rond kwart voor 9, met buiten voor mijn caravan ontbijten. Vaak werd ik toen al begroet door vrolijke campinggasten (voordeel van midden op de camping wonen). Na het tandenpoetsen liep ik richting de miniclub. Meestal begon ik daar rond half 10 begon met alle spullen bij elkaar zoeken. Soms stonden er dan al kindjes te wachten tot de animatrice kwam, omdat ze de miniclub zo leuk vonden!

Van 10 tot 12 was de miniclub op de camping. Het eerste half uur mochten de kindjes beginnen met kleuren, omdat er vaak ook nog om kwart over 10 en half 11 kindjes aanschuiven. Daarna natuurlijk een leuke knutsel maken en vervolgens de miniclub afsluiten met spelletjes en dansjes uit de minidisco.

Speurtochten en sporttoernooitjes

Om ongeveer half 1 had ik weer even wat vrije tijd, die ik gebruikte om te lunchen en de middagactiviteit voor te bereiden. De ene keer was dat een potje trefbal of volleybal, de andere keer een speurtocht over de camping of levend Stratego. Na alle materialen te hebben gevonden, vroeg ik vaak ook nog vrijwilligers die wilden helpen met de middagactiviteit. Gelukkig waren de campinggasten erg enthousiast en was er altijd wel iemand die me wilde helpen als het nodig was!

Na de middagactiviteit was het tijd voor een snelle duik in het zwembad, waarna ik het team ging helpen met het neerzetten van voldoende stoelen en tafeltjes op het terras voor de avondactiviteit. Om ongeveer half 7 had ik dan even tijd om te douchen, te eten en enthousiaste kinderen te verzamelen, want om half 9 mocht ik beginnen met de minidisco! Toch wel een van de leukste momentjes van de dag. De kindjes dansen allemaal enthousiast mee en willen hun ouders graag laten zien wat hun danskunsten zijn.

Dansjes doen en lampionoptochten

Meteen na de minidisco begon de avondactiviteit. Ongeveer 2 à 3 keer per week waren er optredens, karaoke-avondjes of bingo avonden. Tijdens de avondactiviteit stond ik vaak een deel van de avond achter de bar. Dit vonden vooral de Nederlandse mensen erg fijn en handig! Het andere deel van de avond danste ik met de campinggasten en de kinderen tijdens de dansavond, of hielp ik mijn Franse collega tijdens de bingo met het uitspreken van de getallen in het Nederlands. Zelf heb ik bijvoorbeeld ook een lampionnenoptocht en Camping’s Got Talent georganiseerd, wat de gasten superleuk vonden.

De avondactiviteiten gingen meestal door tot half 12. Daarna hielp ik met het opruimen van het terras en afsluiten van de bar. Na nog even na te praten met mijn Franse collega’ s ging ik rond half 1 weer richting mijn caravan. Toen ik mijn kussen zag viel ik als een blok in slaap, om de volgende dag opnieuw te kunnen knallen!

 

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!