Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Wat je echt moet inpakken voor je reis naar Frankrijk!

Wat je echt moet inpakken voor je reis naar Frankrijk!

5 minuten
31-01-2018
TOP Animation

Al ver voordat je naar Frankrijk gaat om animatiewerk te doen, begint de voorbereiding. Eindeloos dansjes oefenen, muziek downloaden en miniclubideeën bedenken. Maar het allerbelangrijkste, je koffer inpakken! In ‘het grote handboek’ zit een inpaklijst die echt mega handig is. Hierop staat zo bijna alles wat je echt niet wil vergeten. Maar er zijn een aantal dingen die niet in het handboek staan, die je echt niet kunt missen. 

Alles voor het weer

Allereerst, een goede warme slaapzak. Echt mensen, het kan zo ontzettend koud zijn in Frankrijk. Vooral als je in een berggebied zit, kan de temperatuur erg wisselen. In Nederland denk je dat het in Frankrijk overdag toch heel warm is en dat het ’s nachts slechts een beetje afkoelt. Geloof me, dat is niet zo! Zo was het bij mij de eerste week steeds meer dan 30 graden, maar ’s nachts koelde het enorm af en was het soms maar 10 graden. Je kunt je wel voorstellen dat ik de eerste nacht echt lag te bevriezen in m’n huisje. Ook kan per week het weer enorm verschillen. De ene week is het nog 35 graden gemiddeld en sta je je rot te zweten tijdens minidisco en vervolgens sta je een week later met 14 graden te klappertanden tijdens een voetbaltoernooi. Vergeet dus ook niet je warme trui mee te nemen!

Voorkom blunders

Wat je ook echt niet wil vergeten is een fluitje. Zowel bij een spel als bij een sporttoernooi is dit wel zo praktisch. Er is geen makkelijkere manier om de kinderen bij elkaar te halen door even te fluiten. Ook tijdens een voetbaltoernooi wil je niet staan schreeuwen dat het tijd is. Die paar keer dat ik hem vergat heb ik het geweten hoor. Ik speelde levend mastermind (mega aanrader!) met een redelijk grote groep kinderen. Iedereen was druk met het kleurtjes zoeken totdat het naar mijn idee te donker werd en ik alle kinderen terug bij het ‘checkpoint’ wilde hebben. Na een aantal keer rondlopen en schreeuwen had ik bijna alle kinderen wel gevonden (de volgende dag wel intens schor). Er was slechts één jongetje die niemand had gezien. Nadat de oudere kinderen gezocht hadden, was hij na een kwartier nog niet gevonden. Hij was ook niet terug gegaan naar zijn huisje. Uiteindelijk heb ik de jonge kinderen eerst naar hun tent gebracht en vervolgens met de oudere kinderen en zelfs de moeder van het jongetje gezocht. Uiteindelijk vonden we hem in een uithoek van het speelgebied. Hij had het spel iets te serieus genomen en had heus wel door dat we hem zochten….

Eentje extra

Tevens raadt ik je aan om van alles een extra paar mee te nemen. Serieus alles waarvan je denkt ‘daar heb ik genoeg aan’ heb je dus niet genoeg aan. Hierbij moet je echt aan alles denken. Korte broeken, T-shirts, tandenborstels, vuilniszakken, drinkflessen, zonnebrand en noem maar op. Je raakt gegarandeerd alles kwijt. Ik ben van mezelf niet de meest nette, maar ook zeker niet de slordigste. Zo was ik na drie dagen al mijn super waardevolle notitieboekje kwijt met al mijn ideeën. Na een week vond ik hem terug in het gras, zeiknat en helemaal vies. Ik heb zelfs een keer gehad dat ik keurig en wel mijn was had opgehangen aan de personeelswaslijn, was gewoon de helft weg! En daarvan waren het ook nog eens 2 onderbroeken. Zo niet handig!

Hoe cliché ook

Maar wat je echt zeker weten mee moet nemen, is je positieve en goede humeur. Hoe cliché het ook mag klinken, het is echt waar. Animatiewerk is soms best stressen, maar als je daar positief instaat dan is het zo veel makkelijker! Problemen die zich aan kunnen dienen los je echt op door er positief en niet te standvastig in de staan. Hou niet te veel vast aan wat je van te voren allemaal had bedacht, ga mee met de flow en je zult verstelt staan dat het je allemaal zo goed af gaat. Zelfs de allergrootste controlfreak (ik) is het gelukt.

Hopelijk heb je wat aan deze tips! Oh en vergeet ook je oplader, een kookpitje, bestek, een theedoek, een kussen, een zaklamp, een woordenboek, je portemonnee, een pen, genoeg ondergoed (want het wordt gejat) en je ticket voor de bus/vliegtuig niet!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!