Dream4Kids en Team4Animation

Dream4Kids en Team4Animation

5 Minuten
12 Jul 2017

Op de training heb je het al van mij gehoord: Team4Animation steunt sinds dit jaar Dream4Kids. Zij laten de grootste dromen van kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een (jeugd)trauma in vervulling gaan tijdens een droomdag. Zo’n dag draagt bij aan het zelfvertrouwen van het kind en aan hun vertrouwen in de wereld. Bovendien geeft een droomdag moed en positieve energie om weer in dromen te geloven, en laat het zien dat de toekomst ook iets moois te bieden heeft.

Denise en ik hebben vorige week een droomdag georganiseerd voor Jecko om met eigen ogen te zien hoe wat het effect van Dream4Kids is. Het organiseren van een droomdag is een flinke voorbereiding, maar dit is het zo ontzettend waard. Een aantal kippenvel momenten tijdens én zeker na de dag blijven je bij. Natuurlijk keek ik al ontzettend positief naar de stichting Dream4Kids, omdat ik het verhaal al kende. Na de organisatie van een droomdag en het zien van het effect weet ik het zeker: zij doen fantastisch werk!

Droomverslag

De droom

Jecko wil later boer worden. Of toch bouwvakker. Of toch boer? Hij zou zo graag eens op een traktor rijden, maar ook zo graag een helm opzetten en over de bouwplaats lopen. Dat moet geregeld worden!

De droomdag

Om 10h00 werd Jecko ineens uit de klas gehaald en met de hele klas naar het schoolplein gebracht. Daar stond een enorm grote rode tractor op hem te wachten met zwaailichten aan. Deze was helemaal voor Jecko. Boer Jan stond al klaar om zijn overal aan te trekken, een echte doek om z’n hals te binden en hem te helpen op de versierde tractor te klimmen. Dit allemaal samen met zijn broertje, die gezellig mee mocht op zijn droomdag. Onder luid getoeter vertrokken ze, op weg naar de eerste droom van deze dag. 

Na een mooie rit naar Goirle kwamen we op kaasboerderij de Leyedaeler aan. Het is dan ook geen verrassing dat daar veel koeien, maar ook kalfjes waren. Als een volleerde boer gaf Jecko de fles aan kalfjes die net geboren waren. Een grote verrassing was het dat een kalfje nog zo jong was, dat zij nog geen naam had. Jecko mocht dit kalfje een naam geven en dit werd Jeckolien 1. Voortaan kunnen we Jeckolien 1 altijd komen bewonderen op de kaasboerderij. 

Na een korte pauze met wat lekkers – want er was nog zoveel te doen – zijn we snel de tractor op gesprongen om de koeien verderop te gaan voeren. Het was nog een hele klus om het voer nog over alle koeien te verdelen. Ook hebben we de moeder van Jeckolien 1 gezien. Na het voeren heeft hij een (neppe) koe gemolken én in de hooischuur gespeeld.

Na het harde werken was het toch echt tijd om even een pannenkoek te eten. Deze mochten Jecko en zijn broertje helemaal zelf helemaal versieren. Bij het restaurant zat ook een grote speeltuin waar de twee zich nog even lekker konden uitleven. Plotseling kwam er een meneer aanlopen met kleren die je normaal op de bouwplaats draagt. Hij had allemaal bouwmaterialen en extra kleding en een helm bij zich. Hij was op zoek naar Jecko, want hij had toch echt hulp nodig om huizen in de buurt af te metselen. 

Deze kans greep Jecko natuurlijk met beide handen aan. Nadat hij in zijn nieuwe outfit was gehesen, zagen we aan het einde van de straat een grote gele bouwbus van Heijmans staan. De stoel was speciaal voor hem versierd en de flinke rit van een half uur richting Den Dungen kon beginnen.

Daar aangekomen, moesten we ons natuurlijk eerst even melden bij de uitvoerder. Zo gaat dat op een bouwplaats. Na een goede uitleg over veiligheid en het aantrekken van hesjes en helmen hebben we een rondleiding gekregen. Er werden heel veel grote huizen gebouwd en er moest nog veel gebeuren. Om even in te komen hebben Jecko en zijn broertje eerst een bank in elkaar gezet. Het hout lag al klaar, maar de schroeven moesten nog worden geboord. Dit nauwkeurig werkje hebben ze vakkundig uitgevoerd. Tijd om heel even te zitten op de zelf gemaakte bankjes. 

Na de korte rustpauze is het tijd voor het echte werk! Eerst specie uit de grote cementmolen laten vallen in de kruiwagen en dan aan het metselen. Echt werken aan een écht huis, dat is toch even wat anders dan lego. Jecko en zijn broertje gingen als volleerde vakmannen aan de slag. De stenen werden neergelegd zoals het hoort, uiteraard met behulp van hun eigen materialen. De complimenten van alle collega’s vlogen om de oren. Ze kunnen zo aan de slag op hun 18e!

Na het werken op de bouwplaats was het weer tijd om terug te gaan om de dag af te sluiten met (kinder)champagne. Samen hebben we geproost op Jecko’s droomdag en heeft hij alle verhalen kunnen vertellen en de foto’s laten zien. 

Nu kan het kiezen wat je later wil worden écht beginnen, Jecko ….

Met dank aak:
Kaasboerderij de Leyedaeler in Goirle en Heijmans Woningbouw

Lees hier een artikel over deze droomdag in een nieuwsblad.

Deze zomer steunen we samen!

Wat kun jij doen voor Dream4Kids? Wanneer je voor Team4Animation werkt heb je op de camping flyers gevonden en het logo van Dream4Kids al een aantal keer voorbij zien komen op bijvoorbeeld de posters. We helpen Dream4Kids het hele jaar door met het groter maken van de stichting. Deze zomer doneren we ook voor iedere verkochte cd of knuffel €1,- .

Help jij mee?

Jeroen

www.dream4kids.nl

Over de blogger
Jeroen Fermont
Jeroen Fermont

Hoi, ik ben Jeroen. Mede-Eigenaar van TeamAnimation. Wat begon als een simpele zomer eindig de in een échte verslaving. Nu ben ik zo'n 24/7 bezig om TeamAnimation met fantastische collega's beter te maken.

alle blogs van Jeroen
Vacature bij deze blog
Avontuurlijk animatiewerk

Avontuurlijk animatiewerk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2021