Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Dit is het allerbelangrijkst voor een succesvol animatieprogramma

Dit is het allerbelangrijkst voor een succesvol animatieprogramma

3 minuten
12-03-2021
TOP Animation

Het animatieprogramma is het allerbelangrijkste tijdens jouw tijd als entertainer. Iedereen rekent erop, het is jouw planning en het moet zo afwisselend zijn dat het iedere week weer leuk is voor gasten om naar jouw activiteiten te komen. Door jouw programma goed te promoten, uit je hoofd te weten en kinderen iedere keer dat je ze ziet steeds weer opnieuw enthousiast te maken wordt jouw programma een mega succes. Daarbij is het natuurlijk key dat je animatieprogramma goed in elkaar zit, dus hieronder 7 tips hoe jij het vetste animatieprogramma neerzet.

Tip 1 Werken met een thema

Bedenk voordat je begint met het uitwerken van je programma een thema. Ook wanneer een programma voor je gemaakt is, zul je zien dat deze gekoppeld is aan een thema. Denk aan boerderijdieren, ridders en prinsessen, piraten, ruimtereis. Met deze thema’s zorg je voor een leidraad in je programma en een thema werkt sfeerverhogend. Gasten vinden een thema superleuk en krijgen zo een goed beeld van de weekactiviteiten en voor jou biedt het structuur.

Tip 2 Luister naar je gasten

Gasten laten je vaak weten wat ze superleuk vonden en wat niet, sta open voor deze feedback en doe er ook iets mee. Vergeet niet dat het animatieprogramma jouw programma blijft, maar als mensen graag nog een keer een bepaald spel willen doen of nog een keer een lampion willen knutselen zou ik altijd kijken of je deze activiteit op een later moment nog een keer terug kan brengen. Succes gegarandeerd bij je gasten!

Tip 3 Werken met evenementen

Campingshows, musicals of grotere sportdagen werken ook sfeerverhogend, want het zijn spectaculaire momenten om naar toe te werken voor jou als entertainer en voor de gasten. Begin bij deze evenementen op tijd met promoten, zo bouw je spanning op en zorg je voor aanmeldingen. Breng het evenement extra tot leven door in de week van het grotere evenement de activiteiten eromheen in het thema van het evenement te brengen, bijvoorbeeld sport, Mamma Mia, De kleine Zeemeermin of Coco.

Tip 4 Vaste structuur

Bij een animatieprogramma hanteren we de structuur van ‘s ochtends knutselen, ‘s middags actieve spellen en ‘s avonds een show en/of actief programma. Gasten houden hier rekening mee en hou je hier dan ook aan. Natuurlijk kan het voorkomen dat je ‘s middags een groter evenement plant dat doorloopt in de avond, maar dit zijn dan ook spektakels voor groter publiek op de camping en komen niet iedere dag voor.

Tip 5 Veel afwisseling

Soms zijn er gasten die 3 of 4 weken op de camping of het vakantiepark verblijven en ook deze mensen willen iedere dag een ander programma. Zorg ervoor dat je activiteiten altijd anders zijn en ervoor zorgen dat kinderen en gasten het leuk vinden om naar jouw animatie te komen. Van Levend Stratego tot Omgekleed verstoppertje: ga altijd voor een fantastische activiteit en geef kinderen de tijd van hun leven.

Krijg je alweer zin om aan de slag te gaan komende zomer? Meld je aan!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!