De vooroordelen over Nederlanders op de camping

De vooroordelen over Nederlanders op de camping

Als je in Frankrijk op de camping komt als Nederlander zijnde, kom je vaak heel veel landgenoten tegen. Frankrijk is bij de Nederlanders nu eenmaal een erg populair land om je tentje op te zetten en te genieten van de heerlijke zon, wijn, kaasjes en de prachtige omgeving. Nu is het vaak wel zo dat de fransozen hier toch wel vooroordelen over hebben.

Spontaan versus niet zo spontaan

Fransozen zijn van nature niet heel spontaan of op de man af. Het zijn heel aardige mensen, maar zomaar een gesprekje aanknopen is voor de meeste fransozen niet echt normaal. Ze zijn wat stugger, hebben niet de spontaniteit die wij Nederlanders hebben en hechten veel waarde aan hun eigen landgenoten. Nederlanders daarin tegen… En dat is waarom de fransen nog wel eens vooroordelen kunnen ontwikkelen. Wij Nederlanders zijn (vaak) spontaan, in voor een praatje, nieuwsgierig (heel erg) en luidruchtig (luidruchtiger dan de fransozen).

Even doorbijten

Ook op de camping ga je dit waarschijnlijk meemaken. Ik merkte al snel dat je bij de fransozen toch iets meer moeite moet doen omdat je een Nederlander bent. Het lijkt wel alsof ze merken dat je de taal niet helemaal beheerst en daar lichtelijk op inspelen. Je moet dus van goede huizen zijn om hier doorheen te kunnen prikken. Als je dat lukt ben je binnen! Als de fransozen je wat langer kennen (zeker de seizoensgasten) kunnen ze zo ontzettend lief voor je zijn. En dan zijn ze ook bereidt om van alles voor je te doen (de afwas) en vaker naar de animatie te komen.

Het drukke meisje van de animatie

Zelf merkte ik in het begin dat ik best wel moeite had met de Franse mensen op de camping. Ze zijn toch wat stugger en ik denk dat de vooroordelen van de fransozen daar een rol in spelen. Het was voor mij dan ook vrij moeilijk om in eerste instantie de fransozen te betrekken bij de animatie. Na twee weken werd het voor mij ook tijd om dit toch maar eens te gaan veranderen. Dit lukte behoorlijk goed! Het leek wel alsof ze een beetje gewend waren aan het drukke meisje van de animatie en me dus wel accepteerden. Uiteindelijk worden zeker de seizoensgasten (die heb je veeeel) die in het begin toch wat stug waren heel vriendelijk tegen je en zijn ze zelfs bereid om het een en ander voor je te doen.

Dus aankomend animateurs en animatrices, wees je bewust van de vooroordelen van de fransozen en speel hier een beetje op in. Als je er eenmaal doorheen bent, zijn ook de fransen heel erg aardig en bijna net zo spontaan als Nederlanders!

Over de blogger
Anne Koning
Anne Koning

Hi, mijn naam is Anne en dit gehele jaar blog ik voor TeamAnimation!

alle blogs van Anne
Vacature bij deze blog
Aan de slag in Nederland

Aan de slag in Nederland

Land
Nederland
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022