Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

De uitgesproken karakters van mijn collega’s

De uitgesproken karakters van mijn collega’s

6 minuten
20-01-2019
Debby Vergoossen

Het grappige aan mijn zomer in Frankrijk, was dat al mijn collega’s bepaalde types waren. De eerste avond keek ik mijn ogen uit aan de typische karakters van mijn collega’s. Vandaag vertel ik jullie alles over mijn animatieteam, waar ik negen weken mee heb samengeleefd. 


Tsila

Ik ga beginnen met mijn favoriet: Tsila. Mijn Nederlandse steun en toeverlaat die vanaf Amsterdam met mij dit avontuur is aangegaan. Een keer van te voren hadden we al een drankje gedaan om elkaar wat beter te leren kennen. Vanaf moment 1 klikte het ontzettend tussen mij en Tsila. De humor, de positiviteit, de nuchtere kijk op dingen. Met Tsila kon ik alle mindere momentjes bespreken en alles relativeren. Ik had ook samen met haar voor iedereen een bijnaam verzonnen. Haar type: een Hollandse trien uit het Friesche platteland met een ontzettende droge humor en een talent voor dansen. En ze is obsessed met katten.

 

Célia en Emile

Célia en Emile: hét schattigste (en klefste) koppel die je ooit zal zien. De eerste avond was Célia mega stil en verlegen. Met haar grote blauwe ogen ook wel erg schattig. Célia is echt een van de schattigste personen die ik heb leren kennen en daarbij was ze dé stem van ons animatieteam. Met haar onschuldigheid en Franse accent noemde Tsila en ik haar ook wel: “prinses”. Haar vriend Emile deed de volwassene animatie en stond dus ook vaak bij het archery veld. Emile had een fascinatie voor zijn diabolo en stok met vuur, waar hij tijdens het borrelen in de avond ook graag een showtje van maakte. Voor de rest was Emile vrij gewoon. Daarom ook de bijnaam: “gewone jongen”.

Maxime

Maxime

Maxime had met zijn grote bos krullen de bijnaam “krullenbol” goed verdiend. Met zijn rare woede-uitbarstingen aan het begin van de zomer naar de kinderen in de miniclub hadden Tsila en ik een rare eerste indruk van hem. Later gingen deze uitbarstingen weg en wist hij met zijn gitaar altijd de sfeer in de groep te brengen tijdens de avonden. Hij was altijd erg “chill” en had een hoog schaterende lach die ik nu nog steeds in mijn hoofd hoor als ik eraan denk. Na de zomer heb ik hem nog in Amsterdam gezien! Hij kwam met wat vrienden langs en belde me om elkaar weer te zien. Ik mis die gekke krullie wel! Hiernaast een foto waarin ik zijn instrument was in de animatieshow.

 

 

Carotte

Carotte & Gregory

Carotte en Gregory … Ook wel de chefs: Carotte, de chef van de miniclub en Greg de chef van het gehele animatieteam. Met zijn passie voor goochelen en belachelijk hoge sexappeal is Greg een echte showguy! Hij zette alle animatie shows in elkaar. Daarnaast zag je hem altijd en overal mensen hypnotiseren. Of hij veranderde een stok in een lint, Of hij deed belachelijk goede kaarttrucjes. Hij was al-tijd met magie bezig. Niet voor niets dat zijn bijnaam magiër was. Dan heb je Carotte: een kleine, echte francaise die altijd veel gymnastiek heeft gedaan. Haar lenigheid was echter beter dan haar ritmegevoel. Zo corrigeerde ze Tsila en ik op Klap-klap stap-stap met de verkeerde danspassen. Die Carotte… (bijnaam: wortel)

 

Niall

Niall, onze geluid- en lichtman. Was een lopende Teddy Beer. Je zag hem nooit echt lachen en hij maakte alleen maar sarcastische opmerkingen. Hij was ook wel ‘de dj’ bij de minidisco. Dus wanneer wij riepen: “DJ PUT THE MUSIC ON!” zag je hem met zijn vet chagrijnige hoofd Veo Veo opzetten. Vaak zette hij vermoeiende liedjes op repeat, om ons te plagen. Het is me een type die Niall: hij zei niet veel, maar heeft me toch vaak de slappe lach bezorgd.

 

Rosalie

Nawel & Rosalie

Nawel, “het sportmeisje”, regelde alle sportactiviteiten op de camping. Van Nawel hebben Tsila en ik nooit echt hoogte gekregen. Ze leek op het eerste gezicht super aardig, maar delen deed ze niet. Uiteindelijk bleef dit gekke voorgevoel terecht te zijn, toen ze plots gewoon van de camping was verdwenen om naar haar vriend te gaan. Ze was de laatste 2 weken spoorloos en liet hierbij haar beste vriendin Rosalie in de steek. Hey, mooi bruggetje op Rosalie! Rosalie was van de Franse mijn beste vriendin. Dit kwam mede omdat wij samen onze maandag vrij hadden en er dan met de auto op uit konden gaan. Ze heeft me bijna elke hoek van Britannië laten zien en hoe adembenemend mooi is. Hier ga ik nog een vlog van maken!
Daarnaast was Rosalie er altijd voor me met haar wijze levensadviezen. Soms was ze een beetje een betweter, maar hierdoor verdiende ze haar bijnaam “zus” voor de volle 100%.

Ieder team is anders

Zo, tien mensen omschreven. Heel het animatieteam! Eerlijk gezegd hadden we er nog wel wat meer: Marc, de gekke buddhist van Vacances Soleil en de Eurocamp gekkies Tori, Tom, Matt en Abbie: daar zou ik nog een heel boek over kunnen schrijven, maar niet in een blog! Conclusie van heel dit verhaal: het is zo bijzonder om van je eigen vertrouwde leven thuis verwijdert te zijn om vervolgens zulke bijzondere types te ontmoeten. Het is geweldig hoe je een 2e leven creëert als je een zomer van huis gaat. Maar onthoud: ieder team is anders. Een ding zullen we wel allemaal gemeen hebben en dat is de liefde voor het entertainen! Dat maakt ons allemaal animator in hart en nieren en stiekem maakt dat elk animatieteam een topteam!

 

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!