Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

De meest populaire animatie activiteiten volgens campinggasten

De meest populaire animatie activiteiten volgens campinggasten

5 minuten
31-01-2020
Liese-Lotte Bekaert

Je kent ze wel, de “Wanneer gaan we weer... ? activiteiten." Ze staan vaak twee of meerdere keren per week op de animatieplanning en gasten vragen er non-stop naar. Kortom "les activités préférées!" Dit is mijn top 3 activiteiten waar campinggasten maar geen genoeg van kunnen krijgen:

Populaire avondactiviteiten - Entertainer

1. Splashdance

Tieners, twintigers, dertigers, 99-plus’ers... splashdance is niet verbonden met leeftijd! Alsof het gisteren was, herinner ik me mijn eerste keer splashdance. Het was een bloedhete zondagnamiddag (42 graden!) en bijna de hele camping vond afkoeling in en rondom het zwembad. Om klokslag 15,00 uur zette ik de muziek luid en verraste alle kids in het minibad met een enorme splash (en misschien een heel klein beetje de toeschouwers daaromheen, oeps!). Kinderen die zich op het droge bevonden, sprongen in een mum van tijd het water in. Et voilà, mijn eerste 15 minuten splashen, splashen en nog meer splashen!

Ik was nog niet uit het minibad of enkele jongeren kwamen al vragen of er ook zoiets voor hen bestond. Ik dacht dat zoiets alleen de allerkleinsten gelukkig zou maken, maar onder het motto ‘zeg nooit nee als je ja kan zeggen’ trok ik een droog shirt aan ging ik door. Het splashen voor de jeugd kon beginnen. Helemaal onvoorbereid, gaf ik de volle 300%, en dat was een GI-GAN-TISCH succes!

Na afloop kwamen meerdere gasten me vragen wanneer ik weer splashdance organiseerde. Omdat op een kleine camping alles afhangt van het publiek die er op dat moment aanwezig is, heb ik na een kleine rondvraag de aquagym omgetoverd in splashdance 2.0. Tot mijn grote verbazing werd deze editie een nog groter succes! Campinggasten die de eerste keer vanaf de zijlijn meekeken, sprongen nu spontaan het water in. Het water vloog metershoog de lucht in! Het was een waterfeest en dat ontging ook de campingbaas niet! Opnieuw kwamen campinggasten vragen wanneer de volgende splashdance plaats ging vinden en dat was pas het begin van iets wat ik de hele zomer door ben blijven horen. Bij deze verkies ik splashdance daarom tot mijn officiële nummer één activiteit. Deze activiteit is met zekerheid de meest populaire animatie activiteit!

2. Organiseer een kampvuur

Het begon allemaal heel klein, met een gezellig vuurtje, lekkere marshmallows en wat kampvuurmuziek. Maar het werd al snel een waar ritueel om mijn kampvuur telkens iets groter te maken dan de vorige. Aan het einde van de zomer, was mijn kampvuur maar liefst vier meter hoog! Om alles veilig te houden kreeg ik dan ook hulp en tientallen tips van een lokale brandweerman die vaak op de camping langskwam. Wil je weten hoe je zo’n kampvuur moet aanpakken lees dan dit blog.

Niets is leuker dan gezellig samen zijn en zitten rond het kampvuur. Vooral de kinderen vinden het geweldig! Maar ook de ouders genoten hier met volle teugen van, zoiets doe je tenslotte niet elke dag en past helemaal bij het kampeergevoel.

3. Roi de badminton

Op een kleine camping, ook wel bekend als een doorgangscamping, zijn namiddagactiviteiten niet heel populair. De meeste gasten komen namelijk pas in de namiddag aan en reizen de volgende ochtend weer door. Daarom besloot ik om mijn activiteiten net iets later op de dag te organiseren, op zijn vroegst om 15.30 uur. Dat was, een soms net iets té groot, succes!

Stel, je hebt maar één badmintonveld en meer dan 20 tieners die graag willen meedoen aan een potje badminton. Jongvolwassenen hebben een absolute hekel aan lang wachten. De meeste haken dan al snel af en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Alsof dat nog niet genoeg is, komen daar ook nog de verschillende nationaliteiten bij kijken. Gelukkig vond ik al snel een oplossing! Zo bleek een variatie op het ‘koning van het veld’- systeem, hiervoor geschikt te zijn. Wat dit inhoudt? Twee teams van twee personen spelen tegen elkaar tot één team twee punten scoort. Het verliezende team sluit achter in de rij aan en het winnende team splitst zich op. Eén winnaar gaat dus naar de andere kant van het veld. Vervolgens komen er twee nieuwe spelers het veld op en zijn er opnieuw twee nieuwe teams gevormd die gaan strijden voor de punten. Zo gaat het door!

Deze vorm van badminton is net iets vrijer en minder competitief. Voor mij was dit de ideale formule, vaak werd er nog uren na de activiteit doorgespeeld. De volgende dag stonden de jongeren, die elkaar door het spel leerden kennen, alweer te badmintonnen. Ook al spraken ze niet dezelfde taal, ze hadden het naar hun zin. Mijn missie was alvast geslaagd!

Dat waren ze dan, de meest populaire animatie activiteiten van deze zomer. Bij het schrijven van deze blog krijg ik plots enorm veel zin om mijn blauw-oranje shirt uit de kast te halen en de winter over te slaan! Want wat zijn zomers als deze toch leuk!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!