De makkelijkste recepten tijdens jouw tijd in Frankrijk

De makkelijkste recepten tijdens jouw tijd in Frankrijk

Bonjour Chef!

Je kent het wel, koken. Heel leuk maar soms ook heel lastig. Niet dat het koken zelf lastig is, maar het verzinnen van het diner dat je gaat koken wel. Ik persoonlijk kan wel uren in de supermarkt lopen en ijsberen over wat ik ga kokkerellen. Het is natuurlijk zonde om die tijd te spenderen in de supermarkt in plaats van te profiteren van je dagje vrij! Daarom heb ik hier, speciaal voor jou, de 3 go to - niet alleen makkelijke, goedkope en snelle, maar ook superlekkere - recepten voor jouw tijd in La France!

Wraps à la poulet

Naast het recept dat je hieronder vindt, kun je natuurlijk variëren met veel verschillende ingrediënten. Probeer vooral wat je lekker vindt, dan moet het vast goed komen!

Wat heb je nodig?

  • Wraps (hoeveelheid hangt af van jou!)
  • 1 avocado
  • Sla
  • Kidneybonen
  • Kip stukjes
  • Geraspte kaas en in de franse supermarkten vind je bij het wraps-vak vaak een wrap-saus! Deze is echt een aanrader!

Pasta à la crème

Visliefhebber of een dagje zonder vlees? Say no more! Voor de pasta à la crème heb je weinig ingrediënten nodig. Je kan met dit recept variëren van compleet vegetarisch tot met een klein beetje vis.

Wat heb je nodig?

  • 1 Witvis (zoals pangasiusfilet)
  • 250 g penne pasta
  • 1/2 Prei
  • 1,5 Bakje met roomkaas
  • Rucola

Risotto spécial

Tijd voor een keer iets anders? Zin in culinair? Zie hier, mijn persoonlijke favoriet: risotto met champignons!
Nu hoor ik je denken, risotto? Is dat niet mega-moeilijk? Nope! super makkelijk eigenlijk. Onder het recept vind je hoe je de perfecte risotto kan maken!

Wat heb je nodig?

  • Bakje champignons
  • 1 ui
  • Geraspte kaas
  • Risotto rijst
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper, zout, een bouillonblokje en een beetje boter!

Hoe maak je risotto?
Los het bouillonblokje op in een pan met 1 liter heet water en houd dit warm. Voeg de risottorijst in een pan met boter en bak een paar minuten mee. Risottorijst een klein beetje meegebakken in de pan? Hierna voeg je een soeplepel bouillon toe. Even wachten tot het is opgenomen en goed doorroeren. Herhaal dit een paar keer tot de risotto zachtjes heeft gekookt. Proef tijdens het toevoegen van de bouillon af en toe of de risotto al beetgaar is. Risotto mag een bite hebben ;).

Bonne chance en vooral Bon Appetit!

Over de blogger
Aïshya van Veen
Aïshya van Veen

Hallo, hello, Guten tag, Bonjour! Mijn naam is Aïshya en samen met Dionne ben ik opzoek naar de leukste entertainers voor Nederland en het buitenland! Je kan mij altijd vinden bij de snoeppot en met een microfoon in mijn handen. Ik heb alweer 4 jaar entertainment ervaring erop zitten, op naar meer!

alle blogs van Aïshya
Vacature bij deze blog
Avondentertainment op een grote camping

Avondentertainment op een grote camping

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2021