Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

De leukste ideeën voor avondactiviteiten

De leukste ideeën voor avondactiviteiten

4 minuten
27-12-2019
TOP Animation

Avondactiviteiten, een belangrijk onderdeel van je animatieprogramma. Maar wat zijn leuke avondactiviteiten waarmee je de hele camping naar je miniclub kunt lokken? Ik vertel er je meer over!

Miniclubshow

Je kind zien shinen op het podium, ik denk dat dit een van de leukste dingen is voor ouders op een camping. Kies een bekend verhaal uit, denk bijvoorbeeld aan je favoriete Disneyfilm. Vervolgens schrijf je een script, kies je de muziek en bedenk je er een leuk dansje bij. Op deze manier zet je een onwijs leuke miniclubshow in elkaar! Vraag ouders of tieners om te helpen met schminken en om de kinderen op tijd het podium op te krijgen en succes gegarandeerd! Je kunt decorstukken maken tijdens je miniclub en je kunt repetities gedurende de dag inplannen. Sta je met meer entertainers op het podium? Verdeel dan de taken. Kies één entertainer uit die de leiding neemt over de acteurs, één over de dansers en één over het decor en de kostuums.

Avondactiviteiten - miniclubshow

Playbackshow

Een playbackshow is leuk voor jong en oud! Hang een inschrijfformulier op in je miniclub en laat verschillende leeftijden deelnemen. Bedenk zelf ook een (te) gekke openingsact en ga helemaal uit je dak.

Nachtzwemmen

Deze activiteit is zeer geschikt voor de wat oudere kinderen en tieners op de camping. Zet een box bij het zwembad, gooi wat luchtbedden en waterpistolen in het water en duiken maar!

Spooktocht

Heb je zin om een lolletje te trappen met de campinggasten en hen de stuipen op het lijf te jagen? Organiseer dan een spooktocht. Vraag ouders en tieners om voor spook te spelen, zet een spannende route uit door het bos en ga los met versieringen en schmink.

Tip: Laat gasten zich van te voren inschrijven en verdeel de gasten in leeftijdsgroepen. Laat de jongsten eerst vertrekken en de oudsten als laatst. Zo weten je spoken dat ze per groepje gasten de spanning kunnen opvoeren!

Quiz

Wil je een leuke activiteit voor jong en oud? Organiseer dan een leuke quiz. Gasten kunnen zich per familie of vriendengroep inschrijven om mee te doen. Kies een leuk thema, bijvoorbeeld Frankrijk, muziek of Disney. Bedenk vragen en kruip in de huid van een echte quizmaster. Wie gaat er met de hoofdprijs vandoor?

Feestjes

Organiseer een leuk themafeest in je miniclub. Denk bijvoorbeeld aan een pyjamaparty, waarbij alle kinderen lekker in hun pyjama komen, een neonparty of een poolparty bij het zwembad. Zet het eerste uur veel minidisco liedjes op en ga lekker los met de kinderen. Het tweede uur zou je je kunnen richten op oudere kinderen door liedjes uit de top 40 aan te zetten. Regel bij je campingbaas wat snacks en limonade, versier je miniclub en je hebt een geslaagd feestje!

Marshmallows roosteren

Heb je een vuurkorf op je camping? Lucky you! Haal wat zakken marshmallows bij de supermarkt, laat de kinderen ‘s middags naar takken zoeken die je kunt gebruiken, steek het vuur aan en roosteren maar! Dit is een goede activiteit om nieuwe gasten te verwelkomen en om je nieuwe weekprogramma te introduceren.

Zoals je ziet zijn er genoeg avondactiviteiten te verzinnen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden die je hopelijk een beetje inspiratie kunnen geven om jouw camping op zijn kop te zetten. Het belangrijkste is natuurlijk om je activiteit te promoten! Fiets een rondje over de camping en nodig de gasten uit, hang posters bij de toiletten en in de receptie op zodat de gasten weten wat er te doen is. En tijdens de activiteit? Dan hoef je enkel te genieten en plezier te hebben!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!