campinggasstel koken

De keukenprinses en het camping gasstel

In 2014 door Jildou Stapert Comments

Zoals ieder sprookje begint ook dit verhaal met er was eens…

Er was eens een meisje met een zwak voor koken. Ze zou een moord plegen voor zo’n mooie keuken uit RTL Woonmagazine en een eigen kruidentuin, al is het maar op haar eigen balkonnetje, is onmisbaar zodra ze op kamers gaat. Verse basilicum, bieslook, tomaatjes of aardbeien in hanging baskets, je kunt het zo gek niet bedenken, of het staat op haar wensenlijstje.

Het zal vast geen verrassing zijn, dat meisje ben ik. Een keukenprinses in hart en nieren. Ik ben dol op koken voor grote groepen mensen, gezellige dinertjes en het uitproberen en aanpassen van nieuwe recepten. Er is alleen een probleem… Met mijn zomerplanning kan ik al mijn grote exotische gerechten in de prullenbak gooien, want de kans is groot dat ik alleen eet. Tweede probleem, ik kan absoluut niet zonder verse groenten, 3 dagen pasta met tomatensaus en ik vertoon afkickverschijnselen. Daarom heb ik speciaal voor mezelf een minikookboek samengesteld. Allemaal eenpersoonsgerechten, die ook slagen als je thuis nog water aan laat branden. Vis, vlees, gevogelte en vegetarisch, voor iedereen wat wils. En voor de liefhebber nog een aantal salades die ook geschikt zijn als lunch of voor bij de BBQ.

Succes en eet smakelijk!

Deze recepten zijn een selectie, ga jij ook in je eentje Frankrijk onveilig maken deze zomer, maar heb je geen idee wat je moet eten? Het minikookboek is digitaal te verzenden, dus stuur even een berichtje en dan komt het jouw kant op!


Ajam dan Nanas 

  • 250 g kipfilet
  • ½ el maïzena
  • 1 ½ el ketjap manis
  • 1 mespunt knoflookpoeder
  • 1 mespunt djahé
  • 1 mespunt kerriepoeder
  • 1 el olie
  • 1 à 2 schijven ananas
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 à 2 el ananassiroop
  1. Snijd de filets in blokjes. Meng  1 tl maïzena met ½ el ketjap. Voeg de kruiden eraan toe. Vermeng alles met de kipfiletblokjes.
  2. Verhit de olie in een pan. Bak onder voortdurend roeren de kip tot ze wat kleur hebben gekregen.
  3. Snijd de ananasschijven in stukjes. Laat ze even met de kip meebakken.
  4. Voeg vervolgens bouillon en ananassiroop toe. Laat het geheel even zachtjes doorkoken.
  5. Maak de rest van de maïzena aan met 1 el koud water. Roer het maïzenamengsel door het vocht op de bodem. Laat het even koken. Roer de rest van de ketjap erdoorheen en verwarm nog even door.

Lekker met rijst, kook die volgens de verpakking.


Risotto met broccoli en garnalen

  • 3 ½  dl kippebouillon
  • 100 g rijst
  • ½ tl kerriepoeder
  • 150g broccoliroosjes
  • 1 el dille
  • 75g garnalen
  • 1 el zure room
  • Zout en peper
  1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking in de bouillon met de kerrie en de broccoli.
  2. Roer de dille, garnalen en zure room door de rijst en voeg naar smaak zout en peper toe.

Varkenskarbonade met ui

  • 1 ui
  • 1 schouderkarbonade
  • zout
  • zwarte peper
  • 20 à 25g boter
  • 1 el sojasaus
  • 3 el droge rode wijn
  1. Pel de ui en snijd die in ringen. Bestrooi de karbonade met zout en peper.
  2. Verhit een derde van de boter en bak daarin het vlees aan beide kanten bruin.
  3. Voeg de rest van de boter toe en doe de uiringen erbij. Bak die al omscheppende 10 min. mee.
  4. Voeg de sojasaus en rode wijn toe en roer alles om. Leg de deksel op de pan en laat alles nog enkele min. zachtjes pruttelen.

Lekker met een tomatensalade.


Macaroni met courgette-kaassaus

  • 75g macaroni
  • zout
  • 1 kleine courgette
  • 1 tl bouillonpoeder
  • peper
  • 75g geraspte kaas
  1. Kook de macaroni in ruim kokend water met zout in ca. 8 min. beetgaar.
  2. Snijd de schoongemaakte courgette in stukjes en kook ze in 1dl water met het bouillonpoeder in ca. 5 min. beetgaar.
  3. Pureer de courgette met het vocht en doe de puree terug in de pan.
  4. Roer de helft van de kaas erdoorheen en breng de saus op smaak met zout en peper.
  5. Laat de macaroni goed uitlekken en schep het op een bord.
  6. Schep de saus eroverheen en serveer de rest van de kaas apart.

Salades

Witte koolsalade

  • 1el kwark
  • 1el melk
  • ½ tl kerriepoeder
  • zout en peper
  • 50g geschaafde kool
  • 1 mandarijn, in partjes
  • 1el rozijnen

Wortel-koolsalade

  • 50g geschaafde kool
  • 1 geraspte wortel
  • 2 augurken in blokjes
  • ½ appel in blokjes
  • Scheutje azijn

Aardappelsalade

  • 2 gekookte aardappelen, in blokjes
  • 1 augurk, gesneden
  • 3 plakjes kiprollade
  • 1 sinaasappel, in stukjes gesneden
  • 1 el zure room
  • 1 tl mosterd
  • zout en peper
  • 2 geraspte worteltjes


Onze blogger
Jildou Stapert

Jildou Stapert

Hoi, ik ben Jildou en ik kom uit Stiens. In de zomer van 2014 heb ik gewerkt op camping Roche-Posay en deze zomer ga ik ook weer aan de slag in Frankrijk.

Iets voor jou? Check onze laatste vacatures.


Delen maar!