De gouden (of zilveren) pollepel

De gouden (of zilveren) pollepel

3 Minuten
27 Apr 2018

Dé manier om elke avond lekker te kunnen eten en er zelf niet zo heel veel voor te hoeven doen: de zilveren pollepel! Of een gouden, of een wisselpollepel. Het principe is in ieder geval erg makkelijk. Met een beetje promotie werkt het als een tierelier.

Hoe werkt het?

De werking is heel simpel. Zorg voor wat pollepels of andere lepels. Deze verf je zilver of goud (ik had voor mijn tweede zomer geen gouden verf thuis liggen dus toen ging ik voor zilver). Zorg ervoor dat de lepels in je koffer meegaan naar het zonnige zuiden (belangrijk puntje wel dit). Je vertelt vervolgens aan kinderen en ouders die aanwezig zijn bij de animatie dat er een kookwedstrijd is op de camping. Jij gaat dan bij mensen eten en de beste kok van de week krijgt een gouden pollepel! Dit resulteert (als je het goed doet) in heel veel uitnodigingen om te gaan eten bij campinggasten. Wat je natuurlijk niet vertelt vooraf is dat alle deelnemers een gouden pollepel krijgen.

Gouden pollepel

Zelf ben ik mijn eerste zomer met wat goud geschilderde pollepels in mijn koffer naar Frankrijk vertrokken. Eenmaal op de camping begon ik in de miniclub met het vertellen over de gouden pollepel. Resultaat: veel enthousiaste kinderen die gingen smeken bij hun ouders of de animatrice alsjeblieft mocht komen eten. Win-win: want de kinderen zijn blij omdat jij komt eten, de ouders vinden het vaak niet heel erg om voor een of twee personen extra te koken en jij kunt na je activiteiten gewoon aanschuiven! 

Zilveren pollepel

De tweede zomer was mijn gouden verf op (teveel pollepels goud gespoten voor zomer 1 denk ik) en toen ging ik maar over op zilveren pollepels. Werkte ook top. In deze zomer stond ik met een collega op de camping, maar ook 2 eters erbij vonden de meeste gasten erg leuk. Ik heb gehoord dat sommige teams zelfs met z’n vieren aan konden schuiven bij campinggasten! Ik probeerde altijd als extraatje nog een leuk berichtje voor de chef-koks op de pollepel te schrijven met een watervaste stift.

Wisselpollepel

Collega Janiek had een nog beter idee: de wisselpollepel. Hierbij heb je maar 1 pollepel nodig. Het eerste gezin waar je bij gaat eten die zomer krijgt de pollepel. Het is dan aan dat gezin om een volgend gezin te vinden waar de animateur mag gaan eten. Zo spreken de gasten elkaar sneller aan (=meer gezelligheid op de camping). Daarnaast hoef je zelf niet op zoek te gaan naar nieuwe adresjes om te eten. Een win-win-win situatie dus!

Over de blogger
Manon Winter
Manon Winter

Bonjour! Ik ben Manon en ik hou van minidisco, de keukenprinses uithangen en crossfitten. Je kunt me tegenkomen tijdens de trainingen, waar ik de hele dag aan het stuiteren en dansen ben. Ik heb er al 3 zomers voor TeamAnimation opzitten en mag komende zomer nog een keertje!

alle blogs van Manon
Vacature bij deze blog
Avontuurlijk animatiewerk

Avontuurlijk animatiewerk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022