Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

De eerste keer dat …

De eerste keer dat …

4 minuten
08-08-2017
Jamila de Jong

Alle eerste keren zijn spannend en gaan niet helemaal soepel. Zo was ik stikzenuwachtig voor mijn eerste nacht alleen in mijn studentenstad, brak ik mijn arm bij één van mijn eerste stapjes en ja mijn allereerst zoen.. naja je snapt me. Zo is dit ook de aller eerste keer dat ik een zomer lang animatiewerk doe in Frankrijk. Ik neem je graag mee in de eerste keren rondom dit avontuur.

… ik een gesprek voerde met een Fransman

Nadat ik waterpolo had georganiseerd, raakte ik aan de praat met de badmeester. Hij spreekt geen Engels, dus dit was het moment waar ik hem kon verrassen met mijn vloeiende Frans (ahum). Hij vertelde dat hij deze avond naar Amsterdam ging par avion. Helaas had ik niet helemaal door dat avion vliegtuig betekent en dacht ik dat hij via Avignon (de stad hier vlakbij) ging reizen. Na een heel ingewikkeld gesprek, kwam hij achter mijn verwarring en begon hij hard te lachen. Nadat hij meerdere malen mij het verschil in uitspraak van Avignon en avion had uitgelegd, probeerde ik het beide uit te spreken. Ik heb nog niet eerder iemand zo hard zien lachen om het woordje vliegtuig..

… nachtzwemmen op het programma stond

Hallo maan!

Elke dinsdag gaat het zwembad om half 10 nog een halfuurtje open voor het hoogtepunt van de week, nachtzwemmen! Kinderen, tieners en volwassen staan voor het hek te dringen om het zwembad in te mogen springen, er is muziek en iedereen krijgt lichtgevende bandjes. De eerste keer had ik geen zwemkleren aangetrokken, want ik dacht dat ik de armbandjes zou uitdelen en alles goed in de gaten moest houden. Je ziet het waarschijnlijk al ziet aankomen, ik was de eerste die in het zwembad lag! Stiekem veeeel leuker dan naast het zwembad staan en voortaan heb ik gewoon mijn bikini aan op dinsdagavond (:

… ’s nachts moest plassen en daarvoor naar buiten moest

03:46 op de klok. Te moe om mijn bed uit te stappen maar een te volle blaas om te blijven liggen. Na een kwartier lang mijn opties te hebben overwogen, was ik wakker en besloot ik om mijn bed te verlaten. Terwijl de maan fel scheen en de hemel gevuld was met sterren, veranderde mijn minder prettige humeur in een geluksgevoel. Wat zijn de nachten hier mooi! Deze sterrenhemel ga ik wel heel erg missen als ik weer in Nederland ben.

… ik heimwee had naar huis

Okeee, natuurlijk heb ik wel eens vaker heimwee gehad. Maar heimwee terwijl je alleen in je caravan zit, de laatste activiteit niet zo goed ging als gehoopt en je nog vijf weken voor de boeg hebt, is van een ander soort. Ik wilde heel graag even bij mama op de bank zitten, tijd doorbrengen met mijn vrienden en lekker festivals afstruinen. De afstand voelde opeens heel groot en een paar dagen voelde ik me niet zo lekker. Je weet diep van binnen dat dit gevoel tijdelijk is en vanzelf naar de achtergrond verdwijnt, maar als je er middenin zit is dat lastig om te bedenken! Gelukkig voel ik me al weer een stuk beter en kan ik weer genieten van al het moois dat de zomer me brengt! Een uitspraak van mijn moeder die me erg heeft geholpen: ‘Jamiel, dat je nu heimwee hebt betekent dat je het in je dagelijks leven ook heel leuk hebt, dat is goed om je te beseffen.’ En daar ben ik het helemaal mee eens.

Met nog maar drie weken op de telling worden alle ‘eerste dingen’ langzaam vervangen door de ‘laatste dingen’. Maar zoals ik heb geleerd van het Franse leven zijn dat zorgen voor morgen en ga ik nog even hard genieten van de laatste weken!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!