Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

De doorgeefpollepel

De doorgeefpollepel

3 minuten
29-07-2017
Janiek Bouman

De gouden pollepel, op het trainingsweekend had ik er al wel van gehoord en ook in het handboek wordt het beschreven. Een klein magisch voorwerp waardoor je nooit meer zelf hoeft te koken en altijd mee kan eten met de gasten. Toch jammer dat ik dit simpele, maar briljante item thuis was vergeten…

Bij het welkomstwoord/pot d’accueil vertelde ik tegen een van de gasten “de legende van de gouden pollepel”. Ze was heel enthousiast en vroeg naar hoe het precies werkte. Ik had alles een beetje uitgelegd en ging vervolgens weer verder met mijn activiteiten.

’s Avonds vlak voor de minidisco kwam er opeens een meisje met een pollepel aanlopen. “Janiek, wil je vanavond bij ons eten? We eten spaghetti, en deze hangen we aan onze camper, dan weet je waar je moet zijn”.  De mama van het meisje had die middag na het welkomstwoordje een pollepel opgeofferd uit haar eigen bestek en deze helemaal versierd. Op de pollepel staat nu “Janiek mange ici / Janiek eet hier”, super leuk! Ik heb dus nu mijn eigen doorgeefpollepel! Een heel lief (en megahandig)  cadeautje!

De pollepel!

Hoe werkt het?

Aan de doorgeefpollepel heb ik een briefje gehangen met de “spelregels”, hij werkt als volgt; het is de bedoeling dat de gasten de pollepel zelf aan iemand anders doorgeven (nadat ik daar heb gegeten natuurlijk), vervolgens laten ze het mij weten waar ik die avond langs mag komen om te eten. Het is leuk om te zien dat er contact ontstaat tussen gasten wanneer de pollepel aan iemands tent/huisje hangt. Ik heb op het briefje ook geschreven wanneer ik graag eet (na de minidisco) en wat ik absoluut niet lust (vis). Op deze manier eet ik nu vaak bij de gasten aan tafel, de kinderen vinden dat helemaal fantastisch!

Doen? Doen!

Ik kan de gouden pollepel/doorgeefpollepel aan iedereen aanraden! Het is een fijne en effectieve manier om kinderen beter te leren kennen maar ook vooral om contact te hebben met  de ouders. Het is heel fijn om het af en toe te hebben over echte volwassen dingen wanneer de kinderen op bed liggen. Je werkt heel hard als animateur/animatrice dus je af en toe laten verwennen door voor je te laten koken is heerlijk! Voor mij is dit één van de beste anti-dip tips, dus voor iedereen; koop een pollepel en ga ook van start met deze traditie!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!