Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

De beste animatie is de animatie voor het hele gezin!

De beste animatie is de animatie voor het hele gezin!

3 minuten
09-06-2019
Myrthe Frauenfelder

Animatie is er niet alleen voor de kinderen, animatie is er voor iedereen! Op vakantie hebben gezinnen alle tijd voor elkaar waar ze in het dagelijks leven misschien niet altijd even goed aan toe komen. Daarom is het belangrijk om het hele gezin te betrekken bij het animatieprogramma. Hoe doe je dat dan? Die vraag zal ik beantwoorden in deze blog! Lees snel verder:


Gezinsactiviteiten

Om mee te beginnen zijn gezinsactiviteiten de makkelijkste. Je kunt denken aan diverse sport- en spelactiviteiten. Bij sport zou je een toernooi kunnen organiseren waar gemengde teams zijn van groot tot klein en ouders dus met hun kinderen in een team zouden kunnen. Natuurlijk moet je er dan wel rekening mee houden dat er veilig wordt gespeeld. Op mijn camping was het een traditie dat er iedere maandag voetbal werd gespeeld. Wij deden steeds kleine wedstrijdjes van 10 minuutjes waarbij eerst de kleintjes t/m 7 jaar mochten, daarna 8 t/m 13 jaar en dan 14+, inclusief volwassenen mochten spelen en dat steeds weer opnieuw. Zo kon iedereen zijn familieleden aanmoedigen en was er een heel gezellige sfeer aan de zijkant van het veld. Er was een jongetje die niet durfde te spelen maar hij hielp ons met de score bijhouden!

Een andere gezinsactiviteit is een (groot) spel zoals jongens tegen meisjes, een quiz, bingo of Party&Co. Bij de laatste drie kan een gezin als team meedoen. Bij jongens tegen de meisjes kunnen de moeders samen in een team spelen met hun dochters en de vaders samen met hun zoons. Natuurlijk kan jij vast nog een aantal activiteiten bedenken die zich voor deze vorm lenen.


Hulp nodig?

Een andere vorm om het hele gezin bij een activiteit te betrekken is gebruik maken van de hulp van ouders en oudere broers en zussen. Zij vinden het hartstikke leuk om de activiteit voor hun kinderen of broertjes en zusjes tot een succes te maken! Zeker de oudere broers en zussen voelen zich dan best wel speciaal en stoer dat ze de animator mogen helpen. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het knutselen voor de kleintjes maar ook om ze in te zetten als bijvoorbeeld vossen bij een vossenjacht of spoken tijdens een spooktocht. Of wie weet willen ze wel in het mascottepakšŸ˜‰ Durf er zeker om te vragen want ze vinden het echt heel fijn om dit soort dingen te mogen doen.

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!