De beste animatie is de animatie voor het hele gezin!

De beste animatie is de animatie voor het hele gezin!

2 Minuten
09 Jun 2019

Animatie is er niet alleen voor de kinderen, animatie is er voor iedereen! Op vakantie hebben gezinnen alle tijd voor elkaar waar ze in het dagelijks leven misschien niet altijd even goed aan toe komen. Daarom is het belangrijk om het hele gezin te betrekken bij het animatieprogramma. Hoe doe je dat dan? Die vraag zal ik beantwoorden in deze blog! Lees snel verder:


Gezinsactiviteiten

Om mee te beginnen zijn gezinsactiviteiten de makkelijkste. Je kunt denken aan diverse sport- en spelactiviteiten. Bij sport zou je een toernooi kunnen organiseren waar gemengde teams zijn van groot tot klein en ouders dus met hun kinderen in een team zouden kunnen. Natuurlijk moet je er dan wel rekening mee houden dat er veilig wordt gespeeld. Op mijn camping was het een traditie dat er iedere maandag voetbal werd gespeeld. Wij deden steeds kleine wedstrijdjes van 10 minuutjes waarbij eerst de kleintjes t/m 7 jaar mochten, daarna 8 t/m 13 jaar en dan 14+, inclusief volwassenen mochten spelen en dat steeds weer opnieuw. Zo kon iedereen zijn familieleden aanmoedigen en was er een heel gezellige sfeer aan de zijkant van het veld. Er was een jongetje die niet durfde te spelen maar hij hielp ons met de score bijhouden!

Een andere gezinsactiviteit is een (groot) spel zoals jongens tegen meisjes, een quiz, bingo of Party&Co. Bij de laatste drie kan een gezin als team meedoen. Bij jongens tegen de meisjes kunnen de moeders samen in een team spelen met hun dochters en de vaders samen met hun zoons. Natuurlijk kan jij vast nog een aantal activiteiten bedenken die zich voor deze vorm lenen.


Hulp nodig?

Een andere vorm om het hele gezin bij een activiteit te betrekken is gebruik maken van de hulp van ouders en oudere broers en zussen. Zij vinden het hartstikke leuk om de activiteit voor hun kinderen of broertjes en zusjes tot een succes te maken! Zeker de oudere broers en zussen voelen zich dan best wel speciaal en stoer dat ze de animator mogen helpen. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het knutselen voor de kleintjes maar ook om ze in te zetten als bijvoorbeeld vossen bij een vossenjacht of spoken tijdens een spooktocht. Of wie weet willen ze wel in het mascottepakšŸ˜‰ Durf er zeker om te vragen want ze vinden het echt heel fijn om dit soort dingen te mogen doen.

Over de blogger
Myrthe Frauenfelder
Myrthe Frauenfelder

In de zomer van 2017 heb ik 7 weken gewerkt als miniclubanimatrice op camping La Paille Basse vlakbij de Dordogne. Ook danste ik iedere avond de minidisco als een clowntje :). Vorig jaar kon ik op Lenny camping Le Coin Tranquille mijn energie kwijt waar ik het hele animatieprogramma mocht doen. Mijn zomers waren top en ik hoop dat ik jullie kan overhalen om ook een zomer (of meer!! ja ja ja) te werken voor Team4Animation.

alle blogs van Myrthe
Vacature bij deze blog
Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Land
Frankrijk
Salaris
ā‚¬1150
Periode
Zomer 2022