Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

‘De allergelukkigste dag van mijn leven’

‘De allergelukkigste dag van mijn leven’

3 minuten
23-05-2015
Larissa Korse

Een rare titel maar een heerlijke uitspraak van één van mijn au-pair kinderen op Kreta. Vorige zomer had ik besloten als au-pair te gaan werken in het mooie Griekenland. Dit was voor mij als (toen) 20-jarige een enorme stap, ik had het nooit zo met kinderen. ‘Ik neem later alleen een hond’ was jaren lang een uitspraak van mij.

Oo, wat was ik zenuwachtig toen ik die kant op ging. Een vreemd land, nieuwe cultuur, onbekende mensen, andere taal. Maar mijn grootste angst was nog: hoe ga ik 3 maanden lang, elke dag, 2 kinderen vermaken? Toen kreeg ik een gouden tip van een vriendin: je moet jezelf gewoon weer kind voelen. Kind voelen? Ik voelde me als 20-jarige net heel volwassen!

Toch sloop dit er heel langzaam in en na 2 weken was ik weer op en top kind. Verstoppertje spelen, annemaria-koekoek, tekenen, knutselen, kleien, tikkertje, toneelstukjes: ik was het meest fanatiek. Het leukste vond ik nog de fantasie van de kinderen als je zegt dat een kartonnen doos een boot is en wij piraten zijn dan kunnen we opeens varen op het droge! En dat maakte het ook zo leuk, je hebt geen dure spullen of speelgoed nodig om iets leuks te doen. Met een beetje fantasie kan je van bijna niets, iets heel groots maken voor de kinderen: vliegtuigjes vouwen van papier en wedstrijdje het verste gooien (uren zoet).

Op een dag nadat ik een piratenspeurtocht had gedaan, gepicknickt en straaljager had gespeeld bracht ik de kinderen naar bed en zei de jongste tegen me: Larissa, dit was dankzij jou de allergelukkigste dag van mijn leven! Toen smolt ik en was ik helemaal verkocht: dit was het mooiste complimentje ooit!

Die zomer ging voorbij en dan begint het in het koude kikkerlandje toch weer te kriebelen om weer een zomer weg te gaan. Met de ervaring van vorig jaar in mijn achterhoofd wilde ik weer iets met kinderen gaan doen, het liefste met een heleboel! Wat gaan we dan doen? Werken als animatrice in het buitenland! Dit wordt een zomer met nóg meer knutselen, nóg meer spelletjes spelen, nóg meer gekkigheid: ik kan niet wachten! Deze zomer hoop ik nog meer kinderen de allergelukkigste dag (vakantie?!) van hun leven te bezorgen.

Om meer te lezen over mijn Kreta ervaringen: *klik*

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!