Dansen onder de Franse zon

Dansen onder de Franse zon

3 Minuten
30 Jun 2015

Na zes jaar vwo, ben ik eindelijk vrij. Het leren was best leuk, maar eerlijk gezegd komen de koolstofatomen en drogredenen nu wel mijn neus uit. Dus ik dacht: ‘goh als ik slaag, gun ik mezelf er een jaartje tussenuit.’ Even helemaal niks. Een heel jaar Netflix kijken, feesten en slapen en daarna maar studeren. Klinkt aantrekkelijk maar zo zag ik het nou niet bepaald voor me. Ik wil iets actiefs doen, iets van de wereld zien en leren op een andere manier dan huiswerk en toetsen maken.

Één van de dingen die ik ontzettend jammer vind, is dat na de middelbare school je de vreemde taal Duits of in mijn geval Frans gewoon kwijt raakt. Na een paar maanden kom je al niet meer verder dan Bonjour en Au revoir. Dat is toch ontzettend zonde! Dus kwam ik bij het idee om tijdens mijn tussenjaar een periode in Frankrijk te werken. Ik hou van de zon, ben stiekem zelf nog een kind dus kan me prima met kinderen vermaken en sporten is iets wat ik het liefst doe dus besloot ik om iets in de animatie richting te zoeken. Al snel kwam ik uit bij Team4Animation. Gelijk aangemeld en op reis gegaan naar Alkmaar voor het sollicitatie gesprek. Eerlijk gezegd heb ik de nachten die volgde geen oog dicht gedaan. Ik was telkens mijn mailbox opnieuw aan het laden en zat gekluisterd naast de telefoon te wachten op het verlossende nieuws. En toen kwam eindelijk het verlossende mailtje in mijn inbox: ik was aangenomen!

Nog steeds loop ik met een trotse glimlach door de straten van Zutphen. Het trainingsweekend was ook een weekend om nooit te vergeten. Van dansen op de minidisco liedjes tot de workshop aquagym en natuurlijk de gevreesde ‘minute of fame’. Ook allemaal leuke enthousiaste mede Team4Animationers ontmoet, en trainers natuurlijk!

Ik ben er helemaal klaar voor om in Frankrijk aan de slag te gaan. Al moet ik eerlijk toegeven dat de zenuwen ook wel een kleine rol spelen. Vragen als ‘Hoe ga ik die kinderen onder controle houden?’, ‘Kan ik die activiteiten wel goed organiseren?’ en ‘Hoe vind ik mijn weg van het vliegveld naar het station in mijn uppie in Frankrijk?’ spoken door mijn hoofd. Maar ik heb er ook ongelooflijk veel zin in. Ik werk op een prachtige camping (Les gorges de l’Aveyron) in het zuiden van Frankrijk en mag de hele dag dansen onder de Franse zon. Wie wil dat nou niet? Ik probeer al veel te brainstormen naar knutseldingen, spelletjes en sportactiviteiten. Ook ben ik druk bezig met mijn Frans: Franse films kijken, boeken lezen en naar Stromae luisteren. De koffer begint al steeds voller te raken en ik kan eigenlijk niet meer wachten om te vertrekken, en over precies een week is het zover. Oja, en heel stiekem neem ik toch wel mijn laptop mee om op mijn vrije dag toch nog even van Netflix te genieten ;).

À plus!

Over de blogger
Jeroen Fermont
Jeroen Fermont

Hoi, ik ben Jeroen. Mede-Eigenaar van TeamAnimation. Wat begon als een simpele zomer eindig de in een échte verslaving. Nu ben ik zo'n 24/7 bezig om TeamAnimation met fantastische collega's beter te maken.

alle blogs van Jeroen
Vacature bij deze blog populair
Kinderentertainer in een groot team in Frankrijk

Kinderentertainer in een groot team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022