Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Dansen is wat ik nu wil!

Dansen is wat ik nu wil!

3 minuten
05-04-2017
Jamila de Jong

09-03-2017: 11:36 Enschede Kennispark. Een meisje met haar jas hoog dichtgeritst, een rode trolley in haar hand, zenuwachtig is ze heen en weer aan het wiebelen. Ze kijkt op haar telefoon of de treinen nog goed rijden en zingt zacht mee met de minidisco liedjes. 

12-03-2017: 13:18 Kampeerboerderij de Esrand. Een meisje in een felblauwe sweater wild aan het dansen met rode wangen van inspanning en van de zon. Ze heeft een grote lach op haar gezicht en ze brult hard mee met Soca Soca . 

Hoe het allemaal begon..

Beide meisjes, dat ben ik! Ik ben Jamila, 20 jaar oud en ik woon in Enschede. Daar studeer ik Technische Geneeskunde en in mijn vrije tijd dans ik graag, bak ik koekjes en kijk ik Netflix in bed. Deze zomer wilde ik eens iets heel anders doen, en na een speurtocht op het internet kwam ik uit bij Team4Animation. Een hele zomer lang doorbrengen in de zon, werken met kinderen en dat ook nog in het oh zo mooie Frankrijk, dat wilde ik wel! Na een telefoontje, een gezellig gesprek en daarna nog een telefoontje was het officieel, ik was animatrice in spe!

Trainingsweekend

Een aantal maanden later was het tijd voor het enige echte T4A trainiGroepsfotongsweekend! Ik was stiekem best wel een beetje zenuwachtig maar ik had er vooral heel veel zin in om alle trainers en mede animators te ontmoeten. En wat was het een leuk weekend! Een kleine greep van wat ik tijdens het weekend heb geleerd: jeu de boules heet in Frankrijk petanque, 300% geven is 100% krijgen en de Lion King spelen is nog veeeel leuker dan ik dacht! Aan het einde van het weekend voelde ik me een echt animatrice in mijn blauwe T4A trui en zat ik met mijn hoofd al lang in de Provence.

Camping

Ja ja, dat heb je goed gelezen, ik ga naar de Provence! De camping heet Monplaisir en ik doe samen met een Franse collega de animatie. Het is een redelijk kleine camping vlak bij Avignon en ik bekijk de foto’s van de camping elke keer als het regent of ik in een saai college zit. Ik zie mezelf daar al helemaal dansen met de kinderen, knutselen in de miniclub en zweten tijdens de aquagym. Helaas duurt het nog bijna 100 dagen tot ik mijn koffers in kan pakken en de bus kan pakken naar het Zuiden.

 Voorbereiding

Hoe ga ik me nu voorbereiden op de leuke zomer ooit? Ik kijk mijn Netflix series in het Frans, ik verzamel zo veel mogelijk gekleurd papier en glitterpennen en mijn wekelijkse hardloopsessie is vervangen door het dansen van de minidisco dansjes. Dat is namelijk echt een workout haha! Nu is het vooral studeren voor mijn aankomende tentamens en zorgen dat ik straks zonder herkansingen lekker naar Frankrijk kan vertrekken.

Ben je benieuwd hoe ik me verder voorbereid op deze zomer en wat ik allemaal in Frankrijk beleef? Blijf dan mijn blogs lezen!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!