Dag van de Franse Taal

Dag van de Franse Taal

2 Minuten
13 Nov 2014

Ça se passe chez vous!

Een aardrijkskundeles over het klimaat van Frankrijk en een les Engels over ‘1000 Years of Annoying the French‘… op 14 november 2013 hadden verschillende docenten van het Valuascollege in Venlo een les met een Frans tintje voorbereid. De sectie Frans organiseerde die dag namelijk een ‘Journée Française’ die tot doel had om de keuze voor het Frans te bevorderen en de leerlingen te laten inzien dat Frans meer is dan werkwoorden leren.

Na de ochtendlessen, die zoveel mogelijk in het teken van de Franse taal en cultuur stonden, konden de leerlingen ’s middags workshops volgen over de meest uiteenlopende onderwerpen (muziek, koken, sport, film, etc.) of naar een gastspreker luisteren. De dag werd afgesloten met een Franstalig concert. Een verslag van dit succesvolle en inspirerende project is gepubliceerd in Levende Talen.

De Ronde Tafel Frans (RTF), een samenwerkingsverband van organisaties die betrokken zijn bij het onderwijs in de Franse taal, meent dat dit voorbeeld brede navolging verdient en roept daarom donderdag 13 november 2014 uit tot landelijke Dag van de Franse Taal. Scholen in het hele land organiseren op die dag activiteiten die aan hun leerlingen duidelijk maken hoe interessant en relevant de Franse taal en cultuur zijn.

Om de deelnemende docenten te ondersteunen bij de opzet van hun eigen Journée française, stelt de Ronde Tafel Frans het materiaal van het Valuascollege beschikbaar en laat zij nieuw materiaal ontwikkelen. Ze brengt de deelnemende scholen in contact met elkaar en met mogelijke samenwerkingspartners. Verschillende KFN-leden leveren een inhoudelijke bijdrage, door zich beschikbaar te stellen om een presentatie of workshop te geven op een van de deelnemende scholen. Kijk voor meer informatie op www.dagvandefransetaal.nl.

(bron: ru.nl)

Over de blogger
Jeroen Fermont
Jeroen Fermont

Hoi, ik ben Jeroen. Mede-Eigenaar van TeamAnimation. Wat begon als een simpele zomer eindig de in een échte verslaving. Nu ben ik zo'n 24/7 bezig om TeamAnimation met fantastische collega's beter te maken.

alle blogs van Jeroen