Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Cultuurverschil bij kids

Cultuurverschil bij kids

2 minuten
18-02-2018
TOP Animation

Wat je niet gauw realiseert is dat er een vrij groot cultuurverschil is tussen Nederland en Frankrijk, ook al ben je binnen een paar uur van Utrecht naar Parijs. Het verschil zit hem ook eigenlijk meer in de kleine details. Dit cultuurverschil is al zichtbaar in het contact wat je hebt met je campingbaas en je collega’s, maar ook in het contact met de kindjes op de camping zag ik een groot verschil.

Dansen met mijn kleine vriendje

Vous vs. jij

Wat ik al vrij snel merkte op de camping is dat Franse kindjes mij met vous aanspraken. Op school spreken zij hun juf of meester ook aan met vous en staan ze zelfs op wanneer de leraar het lokaal binnen komt lopen. Gelukkig heb ik nog niet meegemaakt dat er kinderen voor mij opstonden! Ik probeerde wel de kinderen zo snel mogelijk aan te leren dat ik niet hun schooljuf was en dat ik er vooral was om plezier mee te hebben. Vaak gingen ze dan wel over om mij met tu aan te spreken.

Alle leeftijden en nationaliteiten door elkaar

Zwembad

Als ik een paar vrije uurtjes had en het was mooi weer, dook ik vaak het zwembad in. Geen enkele keer dat je dan het zwembad leeg aantreft. Als animatrice op een camping ben je nooit incognito, ook niet als je geen blauw hemdje aan hebt. Wanneer ik in mijn vrije tijd in het zwembad was merkte ik dat Nederlandse kinderen al vrij snel op mij doken, vroegen of ze onder mij door mochten zwemmen of gooide ze een bal naar me. Soms kon ik kinderen ook aanleren om op mijn schouders te staan en een salto er van af te maken. Dit speelse contact had ik eigenlijk alleen maar met Nederlandse kinderen, Franse kindjes bleven toch meer op afstand.

alé HOP!

In the end zijn er niet heel veel verschillen tussen de Franse en Nederlandse kindjes. Iedereen komt naar de activiteiten om plezier te hebben. Het is alleen wel belangrijk om te begrijpen waar de normen en waarden liggen van de verschillende nationaliteiten. Dat werkt voor iedereen het fijnst!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!