Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Creatief koken en bijzondere eetgewoontes

Creatief koken en bijzondere eetgewoontes

4 minuten
14-04-2019
Nicole Kuijf

Team4Animation werkt met 150 campings in Frankrijk, op elke camping is het anders geregeld. Bij de ene kook je zelf, ergens anders mag je mee eten met de familie of het restaurant en weer ergens anders eet je gezellig met al je collega's. Eén ding is zeker, in Frankrijk loopt het allemaal nét even iets anders.


Boodschappen doen

Je wekelijkse tripje naar de supermarché. Vooral in de grote supermarkten als een Carrefour kan je letterlijk alles krijgen. Van een pak halfvolle melk tot een auto. Neem vooral de eerste keer goed de tijd, je kan nog wel een verdwalen terwijl je een trosje tomaten zoekt. Houd er wel rekening mee dat groente en fruit in Frankrijk niet altijd van de beste kwaliteit zijn. Dit vergt af en toe voor wat creativiteit. Ook zijn er veel producten in Frankrijk net iets anders, sta er voor open en probeer nieuwe dingen. Misschien vind je wel iets wat je onwijs lekker vind.


Koken op 1 gaspitje

Tijdens mijn tweede zomer woonde ik samen met mijn collega in een tent. Op een dag bedachten we om patatjes te gaan bakken. Hierbij hadden we even geen rekening gehouden met het feit dat er misschien een ietsie-pietsie te veel olie in de pan zat. Kortom, steekvlam, tent bijna in de fik en een heleboel olie over het kookstel heen waardoor we de rest van de zomer nog maar 1 pitje hadden die het deed. Dit vroeg om wat creativiteit in onze recepten. We aten ineens veel 1-pans maaltijden en hebben veel aluminiumfolie gebruikt om dingen warm te houden. Het échte kamperen. Groot voordeel: Minder afwas!


Bijzondere collega's

Tijdens mijn derde zomer woonde ik naast mijn Team4Animation collega ook samen met de Slowaakse en Vlaamse receptionisten. Mijn Slowaakse collega leefde zonder afval te produceren. Dit bracht bijzondere gewoontes met zich mee. Heb jij bijvoorbeeld ooit je vriezer niet kunnen gebruiken omdat iemand daar een composthoop was begonnen? Ik wel! Ondanks dit iets mindere puntje vond ik het echt heel knap van haar hoe ze voor alles wel weer een nieuwe taak kon vinden. Zo hebben we geknutseld met gebruikt plastic en pizzadozen in de miniclub en gebruikte ze potjes om naar de verpakkingsloze supermarkt te gaan. Leuke tip voor alle animateurs aankomende zomer: Kijk eens naar de verpakkingen die je gebruikt, kan je daar iets mee knutselen. Zo heb ik bijvoorbeeld wel eens een stad gebouwd met de kids van wcrollen, eierdozen en hagelslagpakken.


Mee eten met de familie

Afgelopen zomer mocht ik tijdens de lunch mee eten met de familie. Fransen eten tussen de middag vaak warm en wij dus ook. Van kip met patat tot aan croissantjes-ovenschotel met champignons en kaas, heeel veeel kaas, alles kwam voorbij. Een Franse lunch bestaat uit verschillende gangen. Wij begonnen vaak met salade, daarna kwam de main course, vaak met vlees, groente, brood en kaas. Het was hier de regel dat je voordat je je toetje mocht eerst je complete bord schoon moest maken met brood. Hierna aten we yoghurt met suiker en daarna vaak nog een toetje zoals Flan. Best wel een stevige lunch, het voordeel hiervan is dat je de rest van de dag geen trek meer hebt. Je houd het makkelijk uit tot het volgende moment dat je kan eten, vaak rond 20 uur.

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!