Communicatie met Franse collega’s.. #hoedan?

Communicatie met Franse collega’s.. #hoedan?

Dat was een van mijn eerste gedachten in mijn voorbereiding naar de camping toe. Opfriscursus Frans, bijles en veel films kijken volgden voor mijn vertrek. Mijn Frans was met sprongen vooruit gegaan, tot het moment ik de camping opliep en ik een volkomen black-out in de franse taal kreeg.. #hellupp

De eerste ontmoeting

Ik weet nog dat ik met mijn vijf te grote koffers/tassen de camping op kwam lopen (oftewel struikelend en strompelend). Mijn eerste gesprek in het frans stond op het punt te beginnen. Ik loop de receptie binnen en vertel: ‘Je m’apelle Tanja et je suis l’animatrice du team 4 animation.’ Tot mijn grote teleurstelling hoefde ik niet meer te vertellen, want ze liep weg en ging de campingbaas halen. Deze praatte niet tegen mij en ging mijn collega halen die al een week op de camping verbleef. Dus al met al ging mijn eerste ontmoeting niet zoals ik verwacht had.

Samenwerken met mijn franse collega’s

Mijn zomer bestond uit vijf weken samenwerken met mijn collega’s. Gelukkig was een daarvan een Nederlandse die redelijk tot goed frans sprak. Mijn frans was namelijk in de praktijk toch niet zo best als gedacht. Het communiceren ging daardoor wat moeilijker en veel met handen en voeten. De eerste paar weken was dan ook het werken minder prettig. De miniclub runnen met drie meiden, waarvan er twee goed in frans zijn en twee goed in NL is best lastig. Het overleggen ging dan ook via mijn collega en de spanningen liepen hoog op. Maar net als in sprookjes komt uiteindelijk alles goed en ook bij mij! Na 3 weken kreeg ik de taal redelijk onder de knie en verliep de samenwerking soepel en kon ik zelfs met mijn franse collega alleen overleggen!

Communiceren met fransen; wees creatief met je handen en voeten!

10687070_10203970094564239_2284422279160690591_n

En ze leefden nog lang en gelukkig

Mijn zomer begon met horten en stoten in de communicatie en eindigde in een redelijk soepel gesprekje in het Frans. De andere collega’s op de camping gaven mij complimenten, omdat mijn frans zo goed verbeterd was. Zelfs de campingbaas die de hele zomer alles via mijn collega regelde begon nu ook te praten met mij! Super gaaf! Deze ervaring was voor mij dan ook een must om nog een keer zo’n zomer te beleven en te zien of mijn franse taal na een jaar nog steeds op niveau was.

& ik kan je vertellen, zomer nummer twee was een nog mooiere ervaring en heb ik na acht weken mijn franse taal weer opgekrikt naar een niveautje hoger!

Wees vooral niet bang om te communiceren met Fransen. Ze begrijpen het als je de taal niet helemaal onder de knie hebt en de meeste camping medewerkers kunnen een klein beetje Engels!

Over de blogger
Tanja Schelbergen
Tanja Schelbergen

Hoi, ik ben Tanja. Ik kom uit Mierlo en ben al drie zomers lang animatrice voor Team4Animation. Het laatste jaar heb ik in een team op camping Paradis de Bazas gewerkt.

alle blogs van Tanja
Vacature bij deze blog
Entertainer op een kleine camping

Entertainer op een kleine camping

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022