Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Chillen aan het zwembad

Chillen aan het zwembad

3 minuten
09-05-2018
TOP Animation

Je hebt ze in alle soorten en maten, met glijbaan of zonder, overdekt of in de buitenlucht. We gaan het hebben over zwembaden en dan vooral over het zwemmen op de camping. Want voor campinggasten is het heel gewoon om dagelijks een bedje te claimen en daar de hele dag te liggen bakken in de zon. Maar hoe zit dat precies voor jou als werknemer van de camping?

Overleg met je baas

Zelf heb ik nog nooit op een camping gewerkt waar ik niet zelf mocht zwemmen in het zwembad. Maar ik kan me goed voorstellen dat op sommige campings de werkgever hier wat strenger over kan zijn. Misschien mag je alleen zwemmen op je vrije dag of mag het wel helemaal niet. Het is dus belangrijk hier goed van op de hoogte te zijn dus overleg even met je baas voor je aan het seizoen begint.

Ontspanning

Maar je hebt natuurlijk zelf ook wel een beetje ontspanning nodig. Als je dus nog tijd over hebt in je overvolle animatieprogramma, of misschien wel een lange siësta hebt, neem dan vooral even een koele duik in het zwembad om te ontspannen. Dit is wat ik dan ook veel heb gedaan toen ik mijn zomer in de Ardèche heb gewerkt. We hadden toen vaak veel tijd over tussen de activiteiten dus gingen we vaak even afkoelen. Maar soms kom je van een koude kermis thuis als je denkt voor je rust naar het zwembad te gaan. Zodra je maar een voet zet in het zwembad, hangen er al tien kinderen aan je arm. Probeer dus op een rustig moment te gaan.

Zwemactiviteiten

Een andere manier om ervoor te zorgen dat je tijdens de zomer veel tijd doorbrengt bij het zwembad, is het plannen van veel zwemactiviteiten. Zo hadden wij vaak splashdance bij het zwembad en wat is er leuker dan na het dansen samen met de kinderen het zwembad in te duiken. Op een andere camping hadden we elke week avondzwemmen. Mijn collega woonde niet op de camping zelf, dus was het aan mij om samen met de kinderen het zwembad in te duiken. Wat ik natuurlijk helemaal niet erg vond. Maar vergeet niet dat je wel werkt op de camping dus dat je af en toe ook wel een oogje in het zeil moet houden.

Zelf heb ik drie jaar op kleine/middelgrote campings gewerkt, dus misschien is jouw zwemervaring wel heel anders dan die van mij, of misschien zal die wel heel anders zijn als je aankomende zomer aan de slag gaat op een camping. Maar probeer vooral niet dit ene plekje van de camping te vermijden!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!