Wil jij deze zomer als Flex Topper naar Frankrijk meld je snel aan want vol = vol! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk in het buitenland écht iets voor jou is.

“Ik? Chef? Uh, ja, is goed!”

“Ik? Chef? Uh, ja, is goed!”

4 minuten
01-01-2018
TOP Animation

De bovenstaande woorden zei ik toen Tim aan mij vroeg of ik chef wilde zijn van een vrij groot team op camping de la Guyonniére. Het leek mij onwijs leuk maar wel spannend! “Zou ik het wel kunnen vinden met mijn team?” “Wat als ik het niet goed doe?” “Krijg ik nog een cursus ofzo?” Dat waren punten die door mijn hoofd schoten en ik ook letterlijk heb gevraagd. Het is toch een beste taak die je op je neemt.

Eenmaal aangekomen op de camping kende ik gelukkig wel al vier teamleden van de trainingsweekenden! Dat scheelde en ik wist dat dat wel goed zou komen. De hele zomer is het eigenlijk alleen maar goed gegaan en heb ik veel positieve feedback gekregen van mijn team. Ik heb niet veel bijzonders gedaan moet ik toegeven. Ik ben vooral mezelf gebleven en ik stond klaar wanneer mijn team mij nodig had. We deden een heleboel samen en om eerlijk te zijn: dit team had misschien niet eens een chef nodig gehad! Zulke toppers waren het.

Verantwoordelijkheid

Belangrijk vind ik het dat je in ieder geval de planning goed klaar hebt staan. Als jij zelf de planning niet goed bijhoudt, geeft dat veel chaos voor je team. Wij hielden bijna elke week een soort meeting met het hele team waarbij we alles bespraken, positief en negatief. Daar was ook mogelijkheid om nieuwe ideeën in te brengen en eventueel activiteiten te veranderen aan de planning. Wat ik wel het moeilijkste vond was dat je ook op de een of andere manier moet doorhebben of het goed loopt binnen je team. Jij hebt de verantwoordelijkheid over je team. Bij ons is het de hele zomer super goed gegaan en hoorde ik alleen op het eind dat er toch iets speelde tussen twee teamgenoten. Dat ik dat niet had gezien, vond ik heel stom van mezelf. Zij vonden het zelf niet erg maar toch sla je jezelf dan even voor je kop en had je er misschien beter op kunnen letten. Maar geen één chef is perfect en dat moet je ook niet willen. Het belangrijkste vind ik wel dat de sfeer goed is. Daar kan je voor een groot deel zelf voor zorgen! Houd het gezellig, verzin spelletjes die je samen kunt doen (wolvenspel/moordspel bijvoorbeeld), ga op vrije dagen gezellig samen weg en eet lekker samen.

SHOWS

Wij hadden elke vrijdag onze show! De ene week deden wij Aladdin en de andere week een sketchshow. Hiervoor hadden wij onze show-chef genaamd Liedewei! Dit kon ik dus uit handen geven en er werd heel goed voor gezorgd. Wel is het dan natuurlijk nog nodig dat je bij springt en helpt zodra dat nodig is. Je kunt taken uit handen geven en teamgenoten verantwoordelijk maken over bepaalde activiteiten maar jij blijft de chef van het team en hebt daarbij dus de uiteindelijke verantwoordelijkheid. Natuurlijk heb je vertrouwen dat het goed komt, maar dit kan ook anders lopen en natuurlijk kunnen ze je nodig hebben.

Bij ons is dat helemaal goed verlopen en hebben wij super shows gedraaid (met héél veel voorbereiding)!

Quotes

“Als Ilse met je omgaat doet ze niet alsof ze boven je staat en ze neemt haar verantwoordelijkheden op. Dat maakt in haar team zitten helemaal geweldig.”

– Ruben Pot

“Een chef is handig voor duidelijk contact tussen campingbaas en de animateurs, dan weten baas en animateur wie je moet aanspreken. Ook is het fijn dat iemand de leiding neemt en dat hij/zij er al ervaring mee heeft.”

– Sacha de Groot

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!