Tent camping frankrijk

C’est le lever du rideau!

In 2014, Training, Voorbereiding door Laura HoveijnReageer

Salut tout le monde!

Ja ja, daar gaan we dan. Ik ben nu een officiële Team4Animationer, ik heb namelijk een match met een camping. Ik moet bekennen dat ik al een paar weken lang elke dag mijn mail heb ververst als iemand met een dwangneurose, ik was zo benieuwd waar ik terecht zou gaan komen deze zomer. Nu is het dan zover: ik word animatrice (wat een prachtig woord is dit eigenlijk hè?) op de camping Le Château in Hautesrives te Frankrijk.

Ik studeer om Frans lerares te worden op de middelbare school, dus de weken die ik deze zomer ga doorbrengen als animatrice is ook een soort oefening voor mij als lerares. Ik kan het natuurlijk ook andersom zeggen; de stage die ik gelopen heb op een middelbare school dit schooljaar is een oefening voor mij als animatrice. Het dus eigenlijk heel goed voor mij om dit te gaan doen deze zomer. Ik heb op mijn stage al meegemaakt dat kinderen totaal onvoorspelbaar zijn. Even als je denkt dat je ze doorhebt, of dat je weet wat ze gaan zeggen/doen gebeurt er vaak heel iets anders. Dit is soms even wennen en op sommige momenten is dit ook niet altijd leuk, maar op veel momenten is dit juist heel verrassend en vaak ook heel grappig. Toen ik voor de klas stond moest ik natuurlijk professioneel blijven, maar als dit niet had gehoeven was ik heel vaak in lachen uitgebarsten. Dat weet ik zeker. Elke dag op mijn stage was anders, ik wist nooit hoe de dag zou verlopen en dit  brengt een soort avontuurlijk gevoel met zich mee. Ik kan daarom ook een vergelijking maken tussen het animatiewerk en mijn stage, het is allebei eigenlijk één groot avontuur.

Deze zomer zal  een onwijs leerzame zomer worden, niet alleen omdat ik (nóg) meer over kinderen ga leren, maar ook omdat ik de taal beter ga leren, ik ga dingen over het land Frankrijk leren en misschien wel het allerbelangrijkst: ik ga mezelf ook beter leren kennen. Dit zal niet altijd even makkelijk zijn, maar ook dat hoort erbij. Ik weet in ieder geval dat ik op mijn camping goed zit, het tijdelijke hoofdkantoor van Team4Animation bevindt zich namelijk ook op mijn camping. Als er dus grote paniek uitbreekt in mijn ‘kleine’ hersenpan, of als er letterlijk paniek uitbreekt op de camping zelf, weet ik dat er mensen in de buurt zijn die mij daarmee kunnen helpen. Het is natuurlijk niet zo dat er op de campings waar geen tijdelijk hoofdkantoor van Team4Animation zit, er geen mensen zijn die kunnen helpen. Deze zijn er altijd, sorry voor de mensen die tijdens het lezen van deze zinnen nu al in paniek zijn geraakt. Al met al wordt het een grote ontdekkingstocht voor mij als studente, lerares, animatrice en als meisje dat voor het eerst vier weken ‘alleen’ in Frankrijk gaat doorbrengen.

Goed, dit was even een korte eerste update van mij, het duurt nog wel even voordat ik op avontuur ga in Frankrijk en ook moet ik eerst het trainingsweekend nog door zien te komen. Dit zie ik natuurlijk niet als een probleem maar je weet nooit wat daar allemaal nog gaat gebeuren. Misschien breek ik daar mijn benen wel tijdens het oefenen van de dansjes of heb ik last van chronisch stemverlies door het meezingen van alle liedjes. Maar laten we daar niet vanuit gaan. Het wordt een ervaring die ik mijn hele leven niet meer zal vergeten, dat is iets wat zeker is. Nu alvast maar even kijken op de H&M site, om te checken of de korte broekjes al in de uitverkoop zijn. Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn hè… 😉

 Onze blogger
Laura Hoveijn

Laura Hoveijn

Ik ben Laura, een Tilburgse die deze zomer gaat knallen op camping Château in Hauterives.

Iets voor jou? Check onze laatste vacatures.


Delen maar!