Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Camping’s Got Talent

Camping’s Got Talent

5 minuten
23-02-2018
TOP Animation

Een activiteit waar (bijna) de hele camping op af komt, iedereen wel iets kan doen en voor praktisch alle leeftijden geschikt? Camping’s Got Talent is dé activiteit die je zoekt. Een luidspreker en een microfoon zijn wel erg handig (lees: noodzakelijk). Op de camping kun je ook prima een podium improviseren (mocht je die niet hebben), een decor knutselen (weer een miniclub activiteit!) en de show aankleden met leuke attributen uit je miniclub. 

Voorbereiding

Een van de beste momenten om Camping’s Got Talent te plannen is op de vrijdagavond, vlak voor de wisseldag. De kinderen zien het als een soort bonte avond en kunnen er de hele week naar toe leven. Maar ook sommige ouders, collega’s en opa’s en oma’s zijn erg enthousiast en willen misschien wel meedoen!

Bij ons op de camping hingen we altijd aan het begin van de week een inschrijflijst in de miniclub. Alle geïnteresseerden konden zich daar inschrijven en er ook meteen bij zetten welke spullen en/of muziek ze nodig dachten te hebben. Op vrijdagmiddag werden de inschrijvingen dan gesloten zodat wij alvast de spullen bij elkaar konden zoeken en de nummers konden downloaden op Spotify. Een uurtje voor je show hoefde je dan alleen nog alle spullen bij het podium te leggen en stoelen klaar te zetten.

Kandidaten zoeken

De ene week lopen de inschrijvingen wat beter dan de week erna. Het is daarom ook belangrijk om zelf een rondje over de camping te maken met de lijst. Mensen die nog niet wisten dat de activiteit er was kunnen dan ook meedoen en mensen die twijfelen kun je misschien overhalen. Vaak willen de kinderen uit de miniclub ook heel graag meedoen als jij met hun mee wilt doen! Zo heb ik Oya Lélé gedanst samen met twee zusjes tijdens de show. Ze vonden het toch een beetje eng om mee te doen, maar wilden wel graag. Doordat ik mee danste hebben ze het toch gewoon gedaan!

Op de dag zelf check je nog even of iedereen er ook echt kan zijn die avond en maak je een definitieve lijst met deelnemers. Deze kun je dan ook gelijk in de juiste volgorde zetten. Bij het presenteren kun je zo iedereen goed opnoemen en je kunt vergelijkbare acts spreiden over de avond. Zo voorkom je dat er 4 dansjes en 7 goocheltrucs achter elkaar gedaan worden.

Aankleding van de show

Het is natuurlijk nog leuker om te kijken naar alle acts als het podium leuk aangekleed is. In de miniclub kun je dus prima een paar dagen van tevoren beginnen met een decor maken. Leuke versiersels voor op het podium of bijvoorbeeld hawaii-kettingen voor de kinderen die meedoen zijn ook heel leuk!

Daarnaast is het handig om een presentator te vinden. Je kunt het zelf prima presenteren, maar als je in je eentje de animatie draait kan het ook handig zijn om iemand te vinden die gaat presenteren. Jij kunt dan zelf ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt en helpen bij de acts. Ook kun je in het publiek gaan staan en iedereen enthousiast mee laten klappen of juichen. Als je zelf de touwtjes liever in handen hebt is het natuurlijk ook prima. Zorg er dan wel voor dat je ook tijdens de miniclub al geoefend hebt met de kleinste kinderen, zodat zij ’s avonds precies weten wat er gebeurt en wat ze kunnen verwachten.

Afsluiting

Als alle acts geweest zijn is het leuk om het publiek mee te laten beslissen wie er gewonnen heeft. Dit kan door middel van klappen (de act met het hardste applaus wint) of stemmen. Iedereen kan bij de tweede optie dan bijvoorbeeld zijn hand opsteken of zijn voorkeur op een briefje schrijven. In de tussentijd houd jij natuurlijk het publiek enthousiast. Als je camping prijsjes heeft, is het natuurlijk nog leuker. Deze kun je dan aan het einde presenteren waarna de stemmen bekend worden gemaakt.

Zorg er in ieder geval voor dat alleen de beste act of de beste 3 genoemd worden, en maak geen ranglijst met alle acts. Hierdoor blijft iedereen het leuk vinden en gaan er niet mensen heel verdrietig weg omdat ze als laatste geëindigd zijn. En mochten er twee acts gelijk eindigen met het applaudisseren, dan kun je natuurlijk ook gewoon besluiten om beide acts te laten winnen 🙂

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!