Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Campinggasten: welk type kom je tegen?

Campinggasten: welk type kom je tegen?

3 minuten
29-12-2018
TOP Animation

Als animatiemedewerker heb je veel contact met de campinggasten die op jouw camping staan. Ik weet het: shocking nieuws… Alleen niet iedere campinggast is hetzelfde! Ik zal kort de verschillende type campinggasten bespreken die ik deze zomer ben tegengekomen.

De grijze golf

De ouderen staan vaak al vroeg in het seizoen op de camping, want dan is het goedkoper en rustiger. Ook komen ze vaak weer terug in september om ook het naseizoen nog even mee te pakken. Wat een heerlijk leventje! Deze groep is makkelijk te onderscheiden: ze zijn 65+, de mannen heten Kees, Gijsbert of Henk en de vrouwen heten Anneke, Marijke of Wilma. Groet ze altijd, ga langs om een praatje te maken en dan zullen zij jou “adopteren” alsof jij hun eigen kleinkind bent. En geloof mij: dit wil je! Ze zullen heerlijke avondmaaltijden voor je maken en ze leggen je graag de regels van Petanque nog een keertje uit.

De jongeren

Als jij ’s ochtends de miniclub erop hebt zitten, dan rollen zij pas hun nest uit. Deze groep ligt ’s middags aan het zwembad te zonnen en gaat ’s avonds naar de hangplek om te chillen en één biertje (of meer) te drinken. Voor jezelf is het fijn om ze goed te leren kennen. Ik bedoel: de miniclub is fantastisch en Franse collega’s zijn ook top, maar het is ook heel fijn een gesprek te voeren met iemand van jouw leeftijd in het Nederlands. En sta je op een Lenny-camping of een camping met mascotte dan is het hartstikke handig om deze jongeren te strikken om in dat pak te gaan…

De ouders

Ouders gaan op vakantie met hun kinderen om als gezin te genieten. Maar ouders gaan ook op vakantie om met z’n tweetjes te genieten. Ze zijn jou dan ook heel dankbaar dat jij de taak op je neemt om hun kinderen ’s ochtends en ’s middags te vermaken tijdens de miniclub. Daarnaast vinden ze het ook leuk om te weten waarom je het werk doet, hoe je op de camping terechtgekomen bent, enzovoorts. Deze zaken kan jij natuurlijk goed bespreken tijdens een verzorgd avondmaal… Soms heb je geluk en mag je zelfs een dagje met een gezin mee naar het strand en (gratis) jetskiën!

De kids

En last but not least: de kinderen. Alles wat je doet is al gauw doet –  een lach, een high five, een box, een aai over hun bol, een spelletje enzovoorts – zolang je maar gewoon lief, leuk en vrolijk tegen ze bent. Ook wil ik graag als tip geven: het zijn kinderen, dus behandel ze ook als kinderen. Ik zal kort uitleggen wat ik bedoel. Als je bijvoorbeeld een kindershow hebt en een kind wil graag zingen, laat het kind dan zingen – ook als het klinkt als kattengejank. Het gaat in de kindershow niet om perfectie, maar om plezier. Als het kind op het podium staat met een lach, dan zijn de ouders blij. Als de ouders blij zijn, dan is de campingbaas blij. Als de campingbaas blij is, dan ben jij blij.

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!