Campinggasten: welk type kom je tegen?

Campinggasten: welk type kom je tegen?

3 Minuten
29 Dec 2018

Als animatiemedewerker heb je veel contact met de campinggasten die op jouw camping staan. Ik weet het: shocking nieuws… Alleen niet iedere campinggast is hetzelfde! Ik zal kort de verschillende type campinggasten bespreken die ik deze zomer ben tegengekomen.

De grijze golf

De ouderen staan vaak al vroeg in het seizoen op de camping, want dan is het goedkoper en rustiger. Ook komen ze vaak weer terug in september om ook het naseizoen nog even mee te pakken. Wat een heerlijk leventje! Deze groep is makkelijk te onderscheiden: ze zijn 65+, de mannen heten Kees, Gijsbert of Henk en de vrouwen heten Anneke, Marijke of Wilma. Groet ze altijd, ga langs om een praatje te maken en dan zullen zij jou “adopteren” alsof jij hun eigen kleinkind bent. En geloof mij: dit wil je! Ze zullen heerlijke avondmaaltijden voor je maken en ze leggen je graag de regels van Petanque nog een keertje uit.

De jongeren

Als jij ’s ochtends de miniclub erop hebt zitten, dan rollen zij pas hun nest uit. Deze groep ligt ’s middags aan het zwembad te zonnen en gaat ’s avonds naar de hangplek om te chillen en één biertje (of meer) te drinken. Voor jezelf is het fijn om ze goed te leren kennen. Ik bedoel: de miniclub is fantastisch en Franse collega’s zijn ook top, maar het is ook heel fijn een gesprek te voeren met iemand van jouw leeftijd in het Nederlands. En sta je op een Lenny-camping of een camping met mascotte dan is het hartstikke handig om deze jongeren te strikken om in dat pak te gaan…

De ouders

Ouders gaan op vakantie met hun kinderen om als gezin te genieten. Maar ouders gaan ook op vakantie om met z’n tweetjes te genieten. Ze zijn jou dan ook heel dankbaar dat jij de taak op je neemt om hun kinderen ’s ochtends en ’s middags te vermaken tijdens de miniclub. Daarnaast vinden ze het ook leuk om te weten waarom je het werk doet, hoe je op de camping terechtgekomen bent, enzovoorts. Deze zaken kan jij natuurlijk goed bespreken tijdens een verzorgd avondmaal… Soms heb je geluk en mag je zelfs een dagje met een gezin mee naar het strand en (gratis) jetskiën!

De kids

En last but not least: de kinderen. Alles wat je doet is al gauw doet –  een lach, een high five, een box, een aai over hun bol, een spelletje enzovoorts – zolang je maar gewoon lief, leuk en vrolijk tegen ze bent. Ook wil ik graag als tip geven: het zijn kinderen, dus behandel ze ook als kinderen. Ik zal kort uitleggen wat ik bedoel. Als je bijvoorbeeld een kindershow hebt en een kind wil graag zingen, laat het kind dan zingen – ook als het klinkt als kattengejank. Het gaat in de kindershow niet om perfectie, maar om plezier. Als het kind op het podium staat met een lach, dan zijn de ouders blij. Als de ouders blij zijn, dan is de campingbaas blij. Als de campingbaas blij is, dan ben jij blij.

Over de blogger
Sabien
Sabien

Hallo allemaal! Ik ben Sabien en ik ben inmiddels alweer 22 lentes jong. Ik heb een voorliefde voor tennis en skiën. Ook hou ik onwijs van lekker koken en eten. Daarnaast ben ik groot fan van kinderen. Vanaf september ga ik beginnen aan de master Communicatie en organisatie aan de UU. Maar eerst mag ik nog de zomer van mijn leven beleven in Frankrijk!

alle blogs van Sabien
Vacature bij deze blog
Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022