Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Bonne nuit! Slapen op de camping

Bonne nuit! Slapen op de camping

4 minuten
27-06-2018
TOP Animation

Als je aan de slag gaat op een camping zul je moeten wennen aan het feit dat je ook de hele zomer ook echt op die camping doorbrengt. Je woont tijdelijk even op die camping en vaak zul je dus ook of in een accommodatie van de camping verblijven of misschien wel een in een huis! Uit ervaring weet ik dat het variërend kan zijn. Op de ene camping heb je net iets meer geluk dan op de andere.

In de tent

Tijdens mijn eerste jaar viel ik echt wel met mijn neus in de boter. Het was sowieso al heel spanend, omdat ik als enige Nederlandse op die camping aan de slag zou gaan, dus er was geen collega die mij kon ontvangen. De spanning begint eigenlijk al eerder, als het camping document in de mailbox belandt. Dit is een document met allerlei info over de camping en waar je dus voor het eerst alles over je camping te weten komt. Zo ook je slaapplaats en ik moet zeggen dat ik wel even schrok toen ik zag dat het in een tent zou zijn. Eerst is er dan even grote paniek! Wat als het een kleine mini tentje is of een lekke tent. Maar zoals ik al zei, was het mijn eerste keer en wist ik allemaal niet zo goed wat ik kon verwachten. Toen ik aankwam bleek het nog best een redelijke tent te zijn, die al leuk was ingericht door collega’s van de receptie. De tent had twee slaapcompartimenten, waarvan de ene al in gebruik was genomen door 2 collega’s. Het andere gedeelte had enkel een tweepersoonsbed dus dat betekende lekker veel ruimte voor mij alleen.

Toch is een tent niet echt ideaal. De camping lag in Bretagne en dat betekende veel regen en dan zaten wij met zijn drieën opgesloten in eigenlijk een veel te kleine tent. Veel pauzes bracht ik dan ook in bed door, omdat je daar tenminste kon zitten.

Tip: neem eigen oude lakens mee. Niet op elke camping bieden ze lakens aan (als je het lief vraagt, lukt het misschien wel), maar zelf vind ik het ook wel fijner om eigen bij te hebben. Als je een oud paar meeneemt kun je deze aan het einde van de zomer weggooien. Dat scheelt ruimte in je koffer (zodat je al je aankopen uit Frankrijk mee kunt nemen). 

Upgrade

De tweede zomer was beter en hadden wij een oude caravan toegewezen gekregen. Hier hadden we gelukkig een bank en tafel waar we aan konden eten. In vergelijking met een tent was het echt helemaal top! Ook op deze camping had ik weer geluk, omdat ik als eerste arriveerde. Ik had dus de keuze tussen de twee slaapkamers en natuurlijk ging ik weer voor het tweepersoonsbed! Het was eigenlijk gewoon super tof dat er wat meer ruimte was.

De caravan lag vrij afgelegen van de andere accomodaties. We hadden echt een eigen plekje. Toch weerhield dit niet enkele vogels onze rust te komen verstoren. Zo ben ik wel een paar keer in de nacht wakker geschrokken van vogels op het dak of onder de caravan en zelfs ook een keer kinderen die achter onze caravan verstoppertje aan het spelen waren.

Verhuizen

Ik heb eigenlijk alle keren het geluk gehad dat ik echt een lekker bed had om in te slapen. Wel belangrijk natuurlijk, want het is wel fijn om ’s ochtends lekker uitgerust in de mini club te verschijnen. Toch hebben ik een paar keer geruild met een collega, omdat het mij niet zo erg uitmaakt of ik in een tweepersoonsbed slaap of niet. Daarbij kwam nog dat mijn collega dan vaak nog langer op de camping bleef dus dat is dan wel fair!

Zorg ervoor dat je bed lekker ligt! Slaap is toch echt wel belangrijk en ook al is animatiewerk wel een leuk groot feestje; aan het einde van de zomer ben je blij als je hoofd ’s avonds je kussen raakt!

Slaap lekker en ciao!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!