Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Bonjour, je m’appelle Oieaieoaeeun

Bonjour, je m’appelle Oieaieoaeeun

2 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Dat is ongeveer wat ik elke dag hoor. Na drie keer vragen “Quoi?” weet ik nog niet met welke letter de naam begint. Die gekke Fransen toch. Namen als Agluei, Anne-Guëlle, Nhoam en Enola zijn hier al voorbijgekomen. Ja nee sorry, daar doe ik een week over om goed uit te spreken. Excusez-moi.

Maar ja die Fransen hebben wel meer gekke dingen. Donderdag hielden wij een muziek quiz, maar de lijst van liedjes was al bepaald door de Franse computer. Dan zie je hoe pak ‘m beet alle 35 Fransen na 2 seconden Franse muziek uit de jaren 50 herkennen, maar niemand kende daar Michael Jackson’s Smooth Criminal. Echt bizar.

Ook zijn ze natuurlijk super slecht met buitenlandse talen. Als ze je badge zien met 4 vlaggetjes erop slaan ze steil achterover. “Tu parle Anglais aussi?!!!” Gehehe ja. Duhh. En dan zien ze op die badge dat je ook nog Duits spreekt. Nouja, eigenlijk heeft de campingbaas heeft dat zonder te vragen erbij geplakt. Maar dan zeggen we even “Ja abernatürlich sprechen wir auch Deutsch!” en dan ben je voor die Fransen helemaal een genie.

Maar goed, behalve dat Fransen af en toe een beetje apart zijn, zijn ze vooral ook heel lief. Hoe oud of jong ze ook zijn, ze willen me altijd helpen met de Franse taal. En ze zeggen altijd gedag tegen je. Op dit moment zit ik m’n blog te schrijven voor onze mobil home en een Franse dame met de afwas zwaait en roept heel hard “bonjour.” Vind ik leuk.

Na een weekje werken kennen de gasten je en jij kent hen en dat is heel fijn. Zo hebben we gister gezellig kunnen lunchen bij Franse gasten, hebben we vanochtend kunnen meerijden naar de supermarkt met Nederlanders en kregen we gister een fooitje van gasten die vandaag weg zijn gegaan. Het leven is fijn hier en ik vergeet af en toe een beetje dat dit werken is. 🙂

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!