Bonjour, je m’appelle Oieaieoaeeun

Bonjour, je m’appelle Oieaieoaeeun

Dat is ongeveer wat ik elke dag hoor. Na drie keer vragen “Quoi?” weet ik nog niet met welke letter de naam begint. Die gekke Fransen toch. Namen als Agluei, Anne-Guëlle, Nhoam en Enola zijn hier al voorbijgekomen. Ja nee sorry, daar doe ik een week over om goed uit te spreken. Excusez-moi.

Maar ja die Fransen hebben wel meer gekke dingen. Donderdag hielden wij een muziek quiz, maar de lijst van liedjes was al bepaald door de Franse computer. Dan zie je hoe pak ‘m beet alle 35 Fransen na 2 seconden Franse muziek uit de jaren 50 herkennen, maar niemand kende daar Michael Jackson’s Smooth Criminal. Echt bizar.

Ook zijn ze natuurlijk super slecht met buitenlandse talen. Als ze je badge zien met 4 vlaggetjes erop slaan ze steil achterover. “Tu parle Anglais aussi?!!!” Gehehe ja. Duhh. En dan zien ze op die badge dat je ook nog Duits spreekt. Nouja, eigenlijk heeft de campingbaas heeft dat zonder te vragen erbij geplakt. Maar dan zeggen we even “Ja abernatürlich sprechen wir auch Deutsch!” en dan ben je voor die Fransen helemaal een genie.

Maar goed, behalve dat Fransen af en toe een beetje apart zijn, zijn ze vooral ook heel lief. Hoe oud of jong ze ook zijn, ze willen me altijd helpen met de Franse taal. En ze zeggen altijd gedag tegen je. Op dit moment zit ik m’n blog te schrijven voor onze mobil home en een Franse dame met de afwas zwaait en roept heel hard “bonjour.” Vind ik leuk.

Na een weekje werken kennen de gasten je en jij kent hen en dat is heel fijn. Zo hebben we gister gezellig kunnen lunchen bij Franse gasten, hebben we vanochtend kunnen meerijden naar de supermarkt met Nederlanders en kregen we gister een fooitje van gasten die vandaag weg zijn gegaan. Het leven is fijn hier en ik vergeet af en toe een beetje dat dit werken is. 🙂

Over de blogger
Dewi Dankmeyer
Dewi Dankmeyer

Salut à tous. Ik ben Dewi, een 19-jarige International Studies student in Den Haag. J’ai très envie om deze zomer te dansen, te knutselen en gek te doen in Frankrijk.

alle blogs van Dewi
Vacature bij deze blog
Entertainer op een kleine camping

Entertainer op een kleine camping

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022