Bonjour, je cherche une baguette? Zo doe je boodschappen in Frankrijk!

Bonjour, je cherche une baguette? Zo doe je boodschappen in Frankrijk!

Boodschappen doen, het is toch handig om eten en drinken in huis te hebben. Zonder gaat het lastig worden ;). Maar, waar begin je? En zijn de supermarkten in Frankrijk echt zo anders? Don’t fear, Aïshya is here met alles wat jij moet weten over je ‘Courses’ in Frankrijk!

Hoe doe je boodschappen in La France?

Wanneer je boodschappen wilt doen in Frankrijk, is het handig om te weten welke supermarkten er zijn. Nu ligt het er natuurlijk aan bij welke supermarkt jij in de buurt zit. Een uur rondrijden voor een andere supermarkt lijkt mij niet helemaal handig (tenzij je vrij bent en een roadtrip wilt doen natuurlijk). Boodschappen in Frankrijk zijn over het algemeen niet veel duurder dan in Nederland. Natuurlijk zitten er wel wat verschillen tussen huismerken en winkels. Eigenlijk net als hier. Wanneer je de Jumbo vergelijkt met de Albert Heijn merk je ook een klein prijsverschil.

Soorten Franse supermarkten

Uiteindelijk hebben de meeste Franse supermarkten een vergelijkbaar assortiment. Het enige verschil zit hem in de, hyper, super of een 'normale' supermarkt en dan met name in de grootte van de supermarkten. Oké, op volgorde van klein naar groot: Carrefour, Casino (Market of city) (deze kun je vergelijken met de spar #expensive) Super (deze kan je vergelijken met een AH XL en de Hyper). Dit is dus de grootste supermarkt die er is. En met groot, bedoel ik ook echt groot. Een Hyper U bijvoorbeeld is niet alleen een supermarkt, je kan hier ook kleding, elektronica, make-up, en zelfs keukenapparaten halen. Het is dus eigenlijk een soort warenhuis. Ik zie het bezoeken van een Hyper U ook echt als een uitje. Ik bedoel, zo-veel-keuze-van-zoveel-leuke-en-lekkere-dingen. Houd jezelf dus goed in de gaten bij het bezoeken van een Hyper supermarkt. want voor je het weet kom je terug op de camping met een nieuwe pet, voor bij je bijpassende rode oogschaduw die goed staat bij je nieuwe rode nintendo switch die je kan gebruiken wanneer je koffie zet met je nieuwe koffiezetapparaat…

Oh, ook zitten er veel Lidl’s in Frankrijk...Wil je dus toch nog je broodje pindakaas eten, kun je hier altijd terecht ;).

Bonne chance!

Over de blogger
Aïshya van Veen
Aïshya van Veen

Hallo, hello, Guten tag, Bonjour! Mijn naam is Aïshya en samen met Dionne ben ik opzoek naar de leukste entertainers voor Nederland en het buitenland! Je kan mij altijd vinden bij de snoeppot en met een microfoon in mijn handen. Ik heb alweer 4 jaar entertainment ervaring erop zitten, op naar meer!

alle blogs van Aïshya
Vacature bij deze blog
Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Kort maar krachtig aan de slag als entertainer!

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022