Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Bienvenue dans mon monde!

Bienvenue dans mon monde!

5 minuten
14-07-2016
Anne van der Zee

Nu de eerste 2 weken alweer voorbij zijn (gevlogen), is het hoog tijd voor een update vanuit la belle France. Nog steeds vind ik het fantastisch om hier te werken, en ik neem jullie in deze blog dan ook graag mee naar een werkdag als animatrice. Bienvenue dans mon monde!

Alloh alloh!

20160712_165237Kwart voor 9, de wekker gaat! Ik doe mijn gordijn even opzij om te kijken of de blauwe lucht al zichtbaar is, en maak me klaar voor een nieuwe dag. Een uur later staan we met man en macht bij de miniclub, om vervolgens om 10 uur de deuren open te gooien. De miniclub is voor kinderen van 4 tot 9 jaar, die we opdelen in twee leeftijdsgroepen. Tijdens de inschrijving kunnen de kinderen vrij spelen voor een half uurtje, daarna sturen we ze naar binnen en proberen ze stil te krijgen met ‘Alloh alloh!’, waarop ze braaf antwoorden: ‘J’écoute!’ (ik luister). Tot 12 uur doen ze een bepaalde activiteit, verschillend van knutselen op de miniclub tot zwemmen in het zwembad etc. Het aantal kinderen dat naar de miniclub komt verschilt per dag, maar ik heb gehoord dat het aantal maar liefst kan oplopen tot rond de 150 in het hoogseizoen. Daar heb je je handen wel vol aan!

Zo’n 3 keer per week hebben we na de miniclub Yelloh Dance, dit zijn 3 dansjes die we in het zwembad doen met de kinderen, wat meer bestaat uit elkaar natmaken dan dansen! Dan is er even tijd om te lunchen, maar… niet te lang stilzitten! Meestal hebben we namelijk half 2 alweer repetitie voor de avondshow. Na 1,5 uur repeteren is het dan opnieuw tijd voor de miniclub, dit keer van 3 tot 5 uur. Weer doen we leuke activiteiten met de kinderen, om hen de zomer van hun leven te geven! Veel kinderen komen bij de miniclub om een leuke ochtend of middag te hebben, maar ik geloof ook dat veel (Franse) ouders hun kinderen er brengen als opvang, zodat ze zelf even lekker kunnen genieten van bijvoorbeeld het zwemparadijs. Maar hoe dan ook, het is een gezellige boel!13613381_10153770324026884_1060501561178170977_o

De miniclub is voorbij, tijd om naar huis te gaan en me klaar te maken voor het avondprogramma. Dit is óf een show van ons als animatieteam, óf het is iets van buitenaf. Zo was er bijvoorbeeld eens een Afrikaanse avond, een BMX-show, een piratendansvloer, een concert en noem maar op. Zelf hebben we 3 shows, maar er komt nog een 4e bij, Tarzan. Wanneer we zelf een show opvoeren heeft iedereen energie voor 10 en die sfeer is heerlijk om met z’n allen te delen. Na het opruimen krijgen we dan ook een drankje en proosten we op de mooie avond! Soms is het een beetje té gezellig en blijven we nog hangen in de pub of bij iemand in de mobilhome, maar deze feestjes zijn alleen maar leuk! Geloof het of niet, maar soms eindigt de avond ook met een repetitie die rond 11 uur begint, en soms dus ook doorgaat tot half 2. Vergeet niet je wekker te zetten voor morgen hè!

Genieten!

Gelukkig hebben we ook 1 dag per week vrij om zelf even te genieten van de vakantie. Afgelopen zondag zijn we met de collega’s die vrij waren naar een meer geweest, Lac du Salagou. Het was ongelofelijk warm, dus na te hebben gepicknickt in de schaduw zijn we met de dames gaan waterfietsen. Met niet te vergeten… een GLIJBAAN! Het was een heerlijke dag en ik heb volop genoten. De dag werd afgesloten met het verlies van Frankrijk tegen Portugal, wat dan wel weer jammer was. Maar we kunnen wel tegen ons verlies hoor! Daar zijn wij als Nederlanders al aan gewend met dit EK. 😉received_10154316404638766(1)

Elke dag van de week is anders, en dat maakt dit werk ook zo leuk! De afwisseling zorgt ervoor dat je alert blijft en blijft genieten van de verschillende dingen. Vandaag is het 14 juli, nationale feestdag van Frankrijk, ook dit is leuk om eens mee te maken van dichtbij. Voor nu hebben jullie een beetje een beeld van hoe mijn werkdagen eruit zien, zoals je kunt zien lange dagen, maar wel vol met energie! 300% geven is 100% krijgen! Bananaaaaaa!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!