Bericht uit Vannes: vive la France!

Bericht uit Vannes: vive la France!

3 Minuten
23 Jul 2015

Hier uiteindelijk maar weer een berichtje uit Vannes. Bloggen hier in Frankrijk blijkt moeilijker te zijn dan ik dacht. Mede dankzij de slechte of vrijwel geen WiFi die hier op de camping is. Dat terwijl we op het ‘pot d’accueil’ vrolijk rondroepen dat er op heel de camping gratis WiFi is op HEEL de camping.

Ik zit hier nu bezweet na de splashdance voor de tent met een fles water naast me deze blog te tikken. We hebben voor de eerste keer splashdance gedaan en het dansen van de Logobitombo geeft je erg veel energie. Zeker als je mede-animatrice de dansjes bijna niet kent en je daar in een eentje in het rond staan te springen.

We zijn nu halverwege de derde week animatie en het is super! Je begint nu een beetje alle ins en outs van het animatiewerk te kennen. Zo weten we nu dat kleien geen goede miniclub activiteit is. Er zijn ook al veel verschillende soorten maskers gemaakt, dus dat staat wel op 1. Hebben we na bijna drie weken een overvloed aan flessen uit het niets. Maar geen probleem, want dat scheelt weer een rondje camping vlak voor de miniclub lampionnen maken. En we weten nu ook dat bingo en karaoke kaskrakers zijn. Eergisteren hadden we namelijk een omzet van 100% bij de bingo, want we hadden werkelijk alle kaarten verkocht. Wel opvallend dat als je de getallen in het Frans, Engels en Nederlands roept, je de getallen in het Nederlands nog het vaakst verkeerd zegt.

Ik heb ook bezoek gehad! Zo was Marloes hier met het #zomerjobs flesje en zijn mijn ouders ook een weekje op bezoek geweest. Zij wilden graag de omgeving hier ook leren kennen en de manager (heel aardig!) had er geen probleem mee dat ze hierheen kwamen dus hebben ze hier een weekje verbleven. Wat heel makkelijk was voor boodschappen en eten. Overlevingspakketten met knakworstjes en pannenkoekenmeel zijn welkom hier!

Ondanks het overlevingspakket ben ik toch aardig ingeburgerd. Ik begin ook steeds meer te beseffen dat ik het aardig getroffen heb. Vannes is echt een super toffe plek en bovenal dichtbij. De manager is aardig en wil ons helpen waar hij kan. Toch is het altijd maar afwachten of je het goed doet en hij tevreden is. De meiden van de receptie waar ik de tent mee deel zijn ook super en de mensen hier zijn ook super nice!

Het is raar dat ik nu al bijna op de helft ben en nog maar een maandje te gaan heb. Ik ga wel een super leuke week tegemoet met veel leuke activiteiten en veeel belangrijker: mijn verjaardag!

Bisous!

Over de blogger
Michelle van der Velden
Michelle van der Velden

Hoi! Ik ben Michelle en ik ben studente Franse taal en cultuur. Dit jaar ga ik hopelijk heel vaak Frans spreken als animatrice op een camping.

alle blogs van Michelle
Vacature bij deze blog
Aan de slag in Nederland

Aan de slag in Nederland

Land
Nederland
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2021