Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Goedkoop bellen in Frankrijk

Goedkoop bellen in Frankrijk

5 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Altijd weer lastig. Contact houden met het thuisfront en het liefst niet teveel betalen. Deze editie: goedkoop bellen in Frankrijk voor Nederlandse animateurs.

Het bereik

Ik weet het. We vloeken wel eens over het bereik in Nederland. Toch vervelend dat je in de trein toch net je bereik verliest in een tunnel. Geniet er nog maar even van, want de dekkingskaart van Frankrijk ziet er heel anders uit. De ervaring ervan, tenminste. Vraag een willekeurige regiomanager maar eens naar zijn/haar ervaring. Twee regiomanagers in de auto (handsfree) rijdend aan de telefoon is meestal zo’n vijf minuten een echt gesprek, daarna wat ppsssttpfroki hallo? hallo? ……….. hallo? Ja! Ik hoor je weer. Oh, toch niet. piep.piep.piep. Hier is een ongeschreven regel voor. Diegene die het initiatief nam om te bellen, belt na een minuutje weer terug. Beter dan elkaars voicemail bellen.

Iedere regio in Frankrijk heeft een bepaald netwerk dat het beste werkt. Check even de dekkingskaarten van de verschillende providers: Orange, SFR en Bouygues. Daaromheen nog een aantal kleine providers die weer teren op de netwerken van Orange, SFR en Bouygues.

Prepaid of Abonnement 

In Frankrijk kennen ze iets waar ze in Nederland nog niet zo ver mee zijn: abonnementen maandelijks opzegbaar, maar dan ook voor de prijs van een normaal abonnement. Helaas gelden dezelfde aansluitvoorwaarden als bij een gewoon abonnement: echt een bankrekening en leveradres in Frankrijk nodig. Voor ons als Nederlander dus geen optie.

Een prepaid kaart lijkt het gemakkelijkst en dat klopt ook. Dan maar naar de supermarkt of tabac en een starterspakket kopen? Toch vaak een duur grapje. Prepaid bellen is in Frankrijk vaak nog duurder dan in Nederland prepaid bellen. Reken soms op€0,40 per minuut van Frankrijk naar Frankrijk. Dan maar niet te spreken over Frankrijk naar Nederland.

De oplossing. Lebara France

Op het netwerk van Bouygues (nr. 2 van Frankrijk) zit Lebara. Ons allen bekend van “lekker bellen met lebara”. Lebara zit in meerdere landen, zo ook in Frankrijk. Wat krijg je dan?

 • Een simkaart tussen de €0,- en €8,95 met een Frans (06 of 07) nummer en daarop tegoed;
 • De mogelijkheid om prepaid te bellen, maar ook een maandelijks abonnement te nemen. TIP!;
 • Lebara Tout en Un 500:
  • 500 minuten bellen naar nationale en internationale nummers;
  • 500 sms’jes naar nationale en internationale nummers;
  • Onbeperkt bellen tussen Lebara France nummers;
  • 1 gb data 4G!
  • Een hele maand geldig!
  • http://www.lebara.fr/boutique/allinone

Meer data nodig? 1 GB extra voor €11,99 en 3 GB extra voor €19,99. Ook voor een hele maand.

Let op: je kunt in de looptijd van een maand dezelfde soort bundel niet ‘upgraden’. Dus heb je al een keer Tout en Un 500 genomen? Dan kun je niet nog een keer Tout en Un 200 erbij nemen wanneer een van de onderdelen volledig is gebruikt. Je kunt dan nog wel een losse databundel bijnemen als het om het internet gaat dat volledig is gebruikt. Ook dit kan maar een keer per maand.

Hoe kom ik aan een simkaart?

Hiervoor heb je twee opties. naar de plaatselijke tabac of alvast vooraf kopen in Nederland. Als je geluk hebt wordt de simkaart gratis in je handen gedrukt in de winkelstraat of op het station. Dit is niet de Nederlandse simkaart van Lebara. Je koopt een simkaart van Lebara Frankrijk. Vooraf kopen: doe dit via SimUp.

De laatste tips…

 • Zorg dat je telefoon simlock-vrij is;
 • Zorg dat je een extra telefoon mee hebt voor het Franse nummer;
 • Vergeet niet 0031 te plaatsen bij een uitgaand gesprek. Wanneer je dit niet hebt gedaan en in je telefoon staan al nummers op de “06-11xxx manier, dan krijg je waarschijnlijk een Fransoos aan de lijn;
 • Een Frans nummer bellen? Altijd makkelijk om gewoon de eerste 0 weg te halen en 0033 te plaatsen. Kan het niet fout gaan!
 • Whatsapp is nummer-gebonden. Wanneer je hier gebruik van wil maken, is het veiliger om dit onder je nieuwe Franse nummer te doen en de mensen waarmee je contact wil houden dit nummer tijdelijk te communiceren.

Veel bel-plezier in Frankrijk. Vergeet niet te genieten van het prachtige land en iedereen te begroeten. Facebook of Instagram zijn er in Nederland ook nog.

WELKOM BIJ DE CLUB

 • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
 • Je slaapplek is een huisje op de camping
 • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!