Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Avondtocht-favorieten

Avondtocht-favorieten

5 minuten
23-02-2016
Tanja Schelbergen

Wie kent ze niet: De grote camping activiteiten zoals de avondtochten. Van lampionnen tocht tot spokentocht en van vossenjacht tot speurtochten. Ze bestaan allemaal in het leven van een animateur/animatrice door de avondtochten! 

Ik heb voor jullie mijn favoriete top 3 (op)tochten even op een rijtje gezet!

3. Speurtocht / vossenjacht

Op nummer drie staat de welbekende speurtocht / vossenjacht. Deze speurtochten heb ik vooral tijdens de miniclub in de middag gedaan. Maar je kan ze natuurlijk ook in de avond doen als het net begint te schemeren. aangezien er bij deze activiteit vaak kleine kinderen mee willen doen zonder papa en mama. Want die staan als het goed is ergens op de camping verstopt als vrijwilliger / vos. Wat ik het leukste vind aan deze speurtochten is de voorbereiding. Je bent ruim van tevoren al campinggasten aan het regelen ‘zie smeken’ om vrijwilliger te zijn tijdens deze tocht. Kinderen vinden het namelijk hartstikke stoer als hun papa of mama ergens op de camping verstopt staat als vos. Het promoten van je activiteit ‘in een golfkarretje, met een megafoon’ is super belangrijk omdat je natuurlijk alle kindjes bij je activiteit wilt hebben. Ook de tieners kunnen meedoen en vaak vinden die vrijwilliger zijn nog leuker! Het enige wat je als animatrice doet als de activiteit bezig is; op je telefoon kijken of je belletjes van de ‘vossen’ krijgt met vragen, je blijft bij de verzamelplaats staan om groepjes die klaar zijn op te wachten en als je met meerdere animateurs bent kan er altijd eentje rondlopen om te kijken hoe het met de groepjes en de vossen gaat. Dit is echt een aanrader, vooral als je heel veel kleine kinderen op de camping hebt.Avondtocht

2. Lampionnen optocht

Dit is echt een van mijn favorieten optochten, omdat deze zo simpel is om voor te bereiden en daarnaast ook super leuk om uit te voeren! Voor deze optocht hang je namelijk een paar dagen van tevoren posters op de camping op, je promoot het bij alle activiteiten en je gaat de camping rond. Voor de miniclub heb je meteen voor een paar dagen een knutselactiviteit op de planning staan. Hoe simpel wil je het hebben? De kinderen die elke dag komen kun je of meerdere lampionnen laten maken voor de papa en de mama, of je bedenkt een andere leuke activiteit voor ze. Oh, bespaar vooral de moeite om in een paar dagen heel veel flessen fris leeg te drinken. Tip: hang op de camping posters op met de oproep: Lege plastic flessen inleveren bij de miniclub voor (dag van je lampionnenoptocht). Ik verzeker je de lege flessen stromen binnen! Oh en zorg vooral voor een muziekbox die werkt en waarmee je de camping rond kan in de optocht. Dit geeft toch wat extra sfeer en de mensen die nog in hun tent zaten en de posters niet gezien hebben, komen ook nog meelopen!

Tip: hang op de camping posters op met de oproep: Lege plastic flessen inleveren bij de miniclub voor (dag van je lampionnenoptocht).

1. Spooktocht

Na afgelopen herfstvakantie is dit toch echt mijn favoriete optocht geworden! Deze heb ik helaas niet op een franse camping uitgevoerd, maar op een Nederlandse. Wat niet betekent dat dit niet op een Franse camping kan, want dat kan zeker! Mijn ervaring met deze tocht is niet groot, maar wel genoeg om er een stukje over te schrijven! De voorbereidingen voor een spokentocht zijn veel en groot! Ik zou er zeker een aantal weken van te voren mee beginnen. Laat kinderen in de miniclub spoken knutselen, want die kan jij weer als versiering ophangen op de camping. Zorg ervoor dat je genoeg spoken(vrijwilligers) vind. Dit kunnen campinggasten zijn, tieners, medewerkers van de camping die ook wel zin hebben om eens die campinggasten te laten schrikken! Daarnaast heb ik gemerkt dat er ook kinderen meedoen die denken dat ze het wel aandurven met hun papa en mama. Dit is zeker waar, maar zorg daarom voor een inschrijfformulier met daarop de namen en de leeftij10408797_837227429709023_1239650759001593790_nd van iedereen.

Zo kun je ervoor zorgen dat de eerste groepen kinderen zijn van -12 en dan kun je tegen de spoken zeggen dat als die laatste groep geweest is ze de groepen meer mogen laten schrikken. Dus de tweede lading is van 12-16 bijvoorbeeld en de laatste is dan van 16+ en bij deze groepen mogen de spoken op hun aller aller engst zijn. Zo zorg je ervoor dat kinderen geen nachtmerries krijgen. Ouders kunnen natuurlijk altijd zeggen dat hun kind niet zo snel bang is en dat ze in de latere groepen willen, maar dat is dan hun keus en niet de jouwe.

Daarnaast zijn de ervaringen die je van de groepen en spoken terugkrijgt na zo’n tocht fantastisch! Ik heb er echt van genoten van al die verhalen! Hoe ze de groepen lieten schrikken en hoe hard ze wel nie
t gilden. Dus dit is voor mij echt een aanrader om deze tocht te doen op je camping!

Natuurlijk zijn er nog veel meer avondactiviteiten en tochten die je kunt doen. Bij allemaal geld wel; hoe eerder je ermee begint, hoe minder stress je op de dag zelf hebt! + alle voorbereidingen kun je bewaren voor een volgende keer! #herhaal je activiteiten om de 4 weken! Succes!!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!