Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Assurancetourix: de reisverzekering

Assurancetourix: de reisverzekering

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

In al die jaren dat ik naar Frankrijk ga, gebeurt het weer. Ik word gestoken door een onbekend insect en een ritje naar de apotheek is geen overbodige luxe. Inmiddels ben ik er op voorbereid, maar in mijn eerste jaar was dit toch wel even schrikken. Zo'n zalfje en anti-allergie tabletten kosten niet niks. In datzelfde jaar bleek mijn laptop ook niet tegen de Franse hitte bestand te zijn, en ook deze besloot er mee op te houden. Op dat moment heel vervelend ... Gelukkig was ik ervoor verzekerd.

Als je straks richting Frankrijk of Italië gaat is het niet onverstandig om rekening te houden met onverwachte dingen. Laten we beginnen met je zorgverzekering. Je gaat aan het werk onder Frans contract. Dat betekent dat je sociaal verzekerd bent vanuit de Franse overheid. Hoe dat precies zit, heeft Jeroen hier uitgelegd. Daarnaast moet je ook bedenken dat je gaat werken en niet op vakantie bent (ja, dat hebben we al vaker gezegd). Dit betekent dat je reisverzekering niet geldig is. Gelukkig hebben verzekeringsmaatschappijen daar iets op gevonden zodat jij zonder problemen toch op reis kan.

Een reisverzekering dekt normaal gesproken (deels) de schade als je laptop of telefoon ‘verdwijnt’, in het water valt of als je medische kosten hebt die niet gedekt worden door je zorgverzekering. De meeste mensen hebben wel een doorlopende reisverzekering, misschien via je ouders, maar die geldt dus niet als je in het buitenland gaat werken en/of langer dan een x aantal dagen in het buitenland bent. Sommige verzekeraars proberen je dan een zakelijke reisverzekering aan te smeren, waarbij je meteen de hoofdprijs mag betalen. Been there, done that.

Ik (en de rest van mijn collega's) raad je aan om een tijdelijk-in-het-buitenland-verzekering van OOM verzekeringen af te sluiten. Die vind je hierrrr. Gewoon een prima verzekering voor een goede prijs, je betaalt hier ongeveer 8 euro per maand en je kunt ‘m per maand afsluiten.

Let wel op, de verzekering dekt niet als je bijvoorbeeld deelneemt aan een terreuractie, kaping, opstand of staking. Vooral voor die laatste (staking) is de verleiding natuurlijk groot als je in Frankrijk werkt, aangezien het daar deel uitmaakt van de cultuur. En hoewel we het erg toejuichen dat je deelneemt aan de Franse cultuur, laat zo'n staking maar achterwege. Verder moet je er op letten dat je vaak wel een eigen risico hebt van 125 euro. Dat heeft dus geen zin voor een zonnebril, maar wel voor je laptop.

Een extra verzekering is niet verplicht, maar kan dus wel handig zijn. Vragen? We horen het graag!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!