Wil jij deze zomer als Flex Topper naar Frankrijk meld je snel aan want vol = vol! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk in het buitenland écht iets voor jou is.

Arrivée!

Arrivée!

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Na een maandenlange voorbereiding ben ik eindelijk in Frankrijk aangekomen! De reis was een beetje chaotisch: met de bus van Den Haag naar Brussel, toen een bus van Brussel naar Toulouse, waar ik drie uur moest wachten voordat ik een trein kon nemen naar Capdenac, vanwaar ik na nog een uur geduld de trein nam naar Viviez. Vanuit Viviez werd ik opgehaald door een medewerker en was ik ein-de-lijk gearriveerd op Camping Port de Lacombe: mijn thuis voor de komende acht weken.

Het is een vrij kleine camping, in een rustige omgeving met mooie natuur. Er zijn nog niet veel gasten, maar ik ben gewaarschuwd dat ik nog maar een paar dagen rust heb voordat de camping stampvol zit. Naast de camping ligt een rivier, een weide met paarden en een sportveld, plus een klein dorpje 1 kilometer verderop.

Ik heb tot nu toe vier collega’s en de twee camping eigenaren ontmoet, die stuk voor stuk ontzettend aardige mensen zijn, en die oprecht hun best doen om mij het naar mijn zin te maken. Helaas is de meeste communicatie niet van het hoogste niveau, maar met mijn gebrekkige Frans en hun gebrekkige Engels komen we er wel uit. Één collega kan gelukkig vrij goed Engels en hij is dan ook mijn redder in nood als ik weer eens geen flauw idee heb waar de gesprekken over gaan.

Mijn werk begint pas echt op 1 juli, en tot die tijd ben ik dus vooral bezig met een programma in elkaar zetten, de camping en mensen leren kennen en het zwembad testen. Dat laatste is mijn favoriete taak: Port de Lacombe heeft een ontzettend mooi zwembad met verschillende dieptes én twee glijbanen die helaas nog niet open zijn. Vanaf dinsdag begint het hoogseizoen en dan zullen alle activiteiten volop starten, waaronder de animatie.

Komende week arriveert nog een Franse collega animateur, waar ik ontzettend nieuwsgierig naar ben! Ik weet alleen dat het een Franse jongen is, dus ik hoop dat hij een beetje ervaring heeft en het grootste deel van de communicatie in het Frans kan overnemen.

Tot nu toe vermaak ik me dus prima, en het echte avontuur begint pas volgend week. Nu hoop ik vooral dat ik een mooi programma in elkaar kan zetten en een televisie weet te vinden voor de WK wedstrijd van morgen!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!