Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Animatiewerk: dit moet je weten!

Animatiewerk: dit moet je weten!

4 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Uit ervaring weet ik dat elke zomer animatiewerk elk jaar helemaal anders kan zijn. Dat is ook wel logisch. Niet elke camping, of campingbaas, of campinggasten, of collega’s en ga zo maar door zullen ieder jaar hetzelfde zijn. Het is dus haast onmogelijk om alles op te noemen wat je moet weten over animatiewerk, want er zijn wel zoveel dingen om over te vertellen. Toch ga ik mijn best doen om een zo’n goed mogelijk beeld te geven van animatiewerk en dingen die je er dus over moet weten.

Elke zomer is anders

Dit is dus eigenlijk al een eerste feitje die je moet weten; elke zomer is anders. Misschien heb je al eens een keer eerder animatiewerk gedaan en denk je helemaal te weten hoe het allemaal werkt. Nou niet dus. Elke camping is uniek en dat maakt het werk juist zo leuk!

De voornaamste doelgroep die je tegenkomt tijdens je werk zijn de kids. Zo zal je jezelf dus helemaal onder moeten dompelen in de hypes van nu. Zo liep je vroeger nog met je walkman over de camping, nu lopen de kids met een smartphone pokémon go te spelen. Je moet dus wel een beetje met jet tijd meegaan. Grootte kans dat jij nog van de generatie ‘oude’ K3 bent, daar ga je het dus niet mee redden. Kids vinden het helemaal geweldig als je K3 met ze mee kunt blèren. (kinderen voor kinderen is ook nog wel hip, heb ik gemerkt afgelopen zomer). Tijdens karaoke avond staan ze ook allemaal in de rij om met jou dat ene liedje van Frozen te zingen (je weet vast wel welke ik bedoel).

Maar vergeet natuurlijk ook de oudere generaties niet. Sommige ouders halen helemaal het kind in zichzelf naar boven en doen vaak graag mee met je activiteiten.

Je eerste zomer animatiewerk

Is het je eerste zomer animatiewerk, wordt je natuurlijk niet met lege handen naar Frankrijk gestuurd. Bij T4A krijg je een geweldige training die 4 dagen duurt, waarbij je helemaal klaargestoomd wordt voor de zomer van je leven! Hier leer je ook mede-animateurs kennen die allemaal net als jij aan het werk gaan op een camping. Dit geeft dus gelijk een band en vaak is er veel contact onderling tijdens de zomer. Dat is natuurlijk hartstikke fijn, kom je er zelf even niet uit, dan helpt een berichtje naar je collega’s, zodat die je tips kunnen geven.

Wat ik zelf helemaal geweldig vind aan het werk, is de tijd die je doorbrengt in een ander land. De ervaring is anders dan een vakantie, want je voelt je echt een française in die 2 maanden dat je er bent. Je wordt vaak helemaal ondergedompeld in de cultuur van dat land en leert de manier van leven echt goed kennen. Zo eet je vaak op de Franse manier en kun je vaak genieten van een echte siësta tijdens de middaguren. Dit houdt wel in dat je te maken heb met veel cultuurverschillen (wat in een blog die nog volgt vast uitgebreid besproken zal worden). Op de eerste camping kwam de manager weleens naar onze tenten voor een drankje ’s avonds, maar dit was echt een ‘no go’ op de andere campings waar ik bewerkt heb. Dit is dus ook weer zo’n goed voorbeeld dat niet iedere camping hetzelfde is.

Animatiewerk: gewoon doen

Animatiewerk is gewoon doen! De eerste keer dat ik naar Frankrijk vertrok, was het best wel een beetje spannend. Ik ging als enige van team4animation aan de slag op een camping. Nu ben ik wel enigszins avontuurlijk ingesteld, maar dat neemt niet weg dat een hoop mensen in mijn omgeving best verbaasd waren dat ik helemaal in mijn eentje naar Frankrijk ging. Voor mijzelf natuurlijk niet, want dat was juist waar ik al jaren van droomde. Nu ben ik drie zomers verder en kijk ik echt met plezier terug.

Animatiewerk is dus één groot avontuur die je niet mag missen!

Ciao,

Michelle

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!