Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Animatiewerk: liever in je eentje of toch in een team?

Animatiewerk: liever in je eentje of toch in een team?

5 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Wanneer je animatiewerk gaat doen bij Team4Animation krijg je tijdens je sollicitatie onder andere de vraag of je liever op een kleine camping wil werken (wat meestal inhoudt dat je de enige animateur bent) of op een wat grotere camping (vaak in een team). De keuze ligt natuurlijk bij jou, maar ik kan je wel vertellen wat de verschillen zijn tussen animatie in je eentje draaien of in een team. Beide hebben namelijk hun voor- én nadelen. 

Mijn eerste zomer

Miniclub op mijn eerste camping

In de zomer van 2016 draaide ik mijn eerste zomer voor Team4Animation, op camping Les Amarines in het zonnige zuiden van Frankrijk. Een hele toffe ervaring! Dat kwam vooral doordat ik in mijn eentje mocht werken. Door alleen op een camping te werken leer je heel snel veel mensen kennen. Elke week stonden er weer andere mensen waar ik goed mee op kon schieten. Omdat je alleen bent zeg je veel sneller ‘ja’ op uitnodigingen om ergens mee te eten, of om een dagje iets leuks te gaan doen met mensen van de camping. Ook heb ik heel snel contact gelegd met andere mensen van Team4Animation die in de omgeving aan het werk waren. Hier heb ik goede vriendschappen aan over gehouden!

Held van de camping

Daarnaast is het ook gewoon heel leuk om de enige animatrice te zijn, want je bent de held van de camping. Alle knuffels en tekeningen van de kinderen uit de miniclub zijn sowieso voor jou. Ook is het helemaal aan jou hoe jij je animatieprogramma inricht (wel even vragen of de campingbaas het ook goed vindt).  Hou je niet zo van moeilijke knutsels, dan doe je gewoon wat makkelijkere en ga je daarna lekker spelletjes doen in de miniclub. Of als er een minidiscodansje is die je helemaal niet leuk vindt, dan sla je die gewoon over.

Met T4A-collega Ruben die op een camping vlakbij werkte!

In deze zomer, de zomer die ik alleen stond,  heb ik dan ook het meeste geleerd. Mijn Frans is met sprongen vooruit gegaan en ik ben een stuk zelfstandiger geworden. Je voelt je af en toe wel een beetje alleen als je opeens tussen allemaal nieuwe mensen zit die je niet kent. Ook is het soms moeilijk om alle gesprekken in het Frans te volgen. Gelukkig pik je de taal heel snel op als je de enige Nederlander in het team bent. Ook leer je veel over jezelf, want in je eentje in het buitenland aan de slag gaan is iets dat (waarschijnlijk) echt buiten je comfortzone ligt. Het is dus zeker een aanrader om in je eentje op een camping te werken als je van uitdagingen houdt en veel wilt leren!

Dreamteam

Afgelopen zomer stond ik met een T4A-collega te knallen op camping La Roche d’Ully. Ook ontzettend leuk, want minidisco is toch wel leuker met een collega die ook helemaal los gaat. Daarnaast is het heel fijn om de ervaring van het werken in het buitenland te delen met iemand die hetzelfde doet en dus precies snapt waar jij het over hebt.

Net als in mijn eentje, vond ik in een team werken ook heel leuk! Het is erg fijn dat je er niet helemaal alleen voor staat bij de animatie. Als er nog even iets opgehaald moet worden kan de ene animateur (of meerdere natuurlijk, bij een groter team) bij het verzamelpunt blijven, terwijl de andere heen en weer rent. Je leert supergoed samenwerken en je raakt helemaal op elkaar ingespeeld. Ook vinden kinderen en ouders het vaak tof dat er een team is en er dus altijd wel iemand van het team even tijd heeft om een praatje te maken of ergens te helpen.

Animatieteam van La Roche d’Ully 2017

Samenwerken met een collega

In een team moet je met elkaar overleggen over het animatieprogramma. Er is dus iets minder vrijheid in het maken en het uitvoeren ervan. Ook is het zo dat je 2 maanden intensief samenwerkt en de hele tijd op elkaars lip zit. Het kan dus voorkomen dat de samenwerking toch eens wat minder gaat, of dat het botst tussen jullie. Daarnaast ken je elkaar vaak nog niet of niet goed voordat je naar het buitenland vertrekt. De eerste week zal het dus nog best wel wennen zijn, aan het team maar ook aan de camping waar je aan de slag gaat.

Kies wat past bij jou

Conclusie van dit stuk is: beide opties zijn heel erg tof en beide hebben hun voor- en nadelen. Er is geen beste keuze, het ligt er aan wat jij zelf graag wilt en waar jij denkt dat jouw kwaliteiten het beste tot hun recht komen. De keuze die je zeker moet maken is animatiewerk doen, want het levert je zelfstandigheid, taalvaardigheid, zelfkennis en een heleboel nieuwe vrienden op. Én natuurlijk een ervaring waar je heel veel aan hebt!

Ook animatiewerk doen en dé ervaring van je leven hebben? Klik dan hier! 

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!