Animatiewerk: heb je daar in het dagelijks leven nou wat aan?

Animatiewerk: heb je daar in het dagelijks leven nou wat aan?

3 Minuten
16 May 2018

Zoals ik in mijn eerdere blog al heb verteld is het werken in Frankrijk een superleerzame ervaring. Niet alleen dat, maar ook het feit dat je jezelf in zeven weken heel erg ontwikkeld op het gebied van zelfstandigheid en hoe je in het leven staat. Dit probeer ik iedere dag vast te houden hier in Nederland. Deze blog gaat dan ook over hoe ik mijn ervaring als animator in het dagelijks leven gebruik.

Veranderingen

De meest gebruikte kwaliteit is het snel anticiperen op dingen die niet gaan zoals je had verwacht. Het leven als animator gaat niet altijd over rozen. Soms zitten dingen tegen zoals het bedacht hebben van een hele leuke activiteit maar niet de nodige materialen op tijd hebben omdat je campingbaas bijvoorbeeld heel druk is of het is opeens slecht weer en je moet je activiteit naar binnen verplaatsen. Je moet dan vaak last minute een (minder leuk) plan B bedenken. Ook weet je niet op welke moment je misschien boodschappen kan doen of waar je heen en met wie je kunt gaan op je vrije dag. Dit is meestal pas op het allerlaatste moment bekend. Maar dat zorgt ook voor hele spontane acties.

Voor de zomer vond ik het heel lastig als iets niet zo ging als ik had bedacht of zoals ik wilde maar nu heb ik geleerd om daarmee om te kunnen gaan omdat het wel moest en dat is een handige eigenschap die ik heb ontwikkeld. Ik kan nu veel beter de boel de boel laten en alles over me heen laten komen in plaats van alles in de puntjes willen hebben voorbereid en bedacht. Improviseren is soms (ahum vaak) de realiteit op de camping.

Positiever en zelfverzekerder

Ook de positiviteit die je daar iedere dag laat zien, is iets wat je na de zomer gemakkelijk kan doorzetten omdat je na zeven weken wel gewend bent om altijd vrolijk te doen en veel te lachen. Ik sta nu veel energieker en positiever in het leven dan voordat ik wegging. Daarbij durf ik veel makkelijker op mensen af te stappen of  een telefoongesprek te voeren. Eerst was ik hier altijd wel een klein beetje op een bepaalde manier zenuwachtig voor maar nu stap ik gewoon op iemand af of pak ik de telefoon om iets te regelen. Dit komt omdat je veel nieuwe collega’s leert kennen en praatjes maakt met campinggasten. Na de zomer ben je echt wel zelfverzekerder geworden.

Zelfstandigheid

Bovendien ben ik nog zelfstandiger geworden. Ik was al wel een paar keer zonder mijn ouders op vakantie geweest en ik zat al op kamers maar je woont helemaal alleen zeven weken in het buitenland zonder je eigen vrienden en/of ouders, maakt dus nieuwe vrienden en went aan nieuwe gebruiken. Nog een stukje volwassener geworden volgens mij. Hopelijk ben ik na de volgende zomer geen oude wijze oma geworden…

 

Ps. op de foto zie je een stukje geïmproviseerde creativiteit toen ik zin had in een pot thee

 

Over de blogger
Myrthe Frauenfelder
Myrthe Frauenfelder

In de zomer van 2017 heb ik 7 weken gewerkt als miniclubanimatrice op camping La Paille Basse vlakbij de Dordogne. Ook danste ik iedere avond de minidisco als een clowntje :). Vorig jaar kon ik op Lenny camping Le Coin Tranquille mijn energie kwijt waar ik het hele animatieprogramma mocht doen. Mijn zomers waren top en ik hoop dat ik jullie kan overhalen om ook een zomer (of meer!! ja ja ja) te werken voor Team4Animation.

alle blogs van Myrthe
Vacature bij deze blog
Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022