Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Animatiewerk bij Team4Animation: ‘Het Team4Animation-virus’

Animatiewerk bij Team4Animation: ‘Het Team4Animation-virus’

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Zaterdagmiddag 8 maart 2014, Sint Anthonis.

Tijdens de ‘creatieve miniclub groepsopdracht’ op het trainingsweekend van maart 2014, werden -naast mijzelf- een aantal Team4Animationers apart genomen van de groep door enkele trainers. Niet wetende wat er komen ging, liepen we braaf en met een hoofd vol tollende vragen, achter de trainers aan naar hun verblijf op Kampeerboerderij De Esrand. Eenmaal binnengekomen in hun verblijf werd al snel duidelijk waarom wij apart werden genomen van de groep. “Gefeliciteerd, jullie staan als team aankomende zomer te knallen op 5-sterrencamping La Guyonnière in de Vendée”. We keken elkaar eens goed aan na de bekendmaking van de camping; we observeerde elkaars mening en houding over het feit of wij dit ‘project’ als team helemaal gaan waarmaken. De conclusie was positief en eentonig: dit vijfkoppige Team4Animation-team  gaat het helemaal maken!

De juiste mensen op de juiste plek kunnen krijgen is iets dat je wel aan Team4Animation kan overlaten. Geen hecht animatieteam waartussen jij je plekje moet zien te vinden, maar een groep die elkaar aanvult en steunt, om een zo goed mogelijk animatieprogramma vol leuke activiteiten voor alle campinggasten op poten te zetten. Tegelijkertijd kijkende naar welke individuele kwaliteiten het beste matchen met de wensen en mogelijkheden van de camping(eigenaar), om zo tot een succesformule te komen om de campinggasten de zomer van hun leven te geven.

Ik ben dan ook van mening dat wanneer je toekomstige collega’s je vrienden/vriendinnen worden, dit de kwaliteit van het animatiewerk enorm zal verhogen!

300% geven is 100% krijgen

Gedurende het trainingsweekend probeerde je -naast het aanleren van bepaalde vaardigheden tijdens workshops- jezelf zo goed mogelijk te laten zien. Echter, in tegenstelling tot andere organisaties is het trainingsweekend van Team4Animation geen selectieweekend. Indien je bent aangenomen bij de sollicitatie, kan je er in principe van uit gaan dat je de aankomende zomer op een camping in Frankrijk of Italië zal werken. De training bereidt je optimaal voor op het werk dat je kunt gaan verwachten in het buitenland. Elke dag van de training kan je workshops, verschillende casussen en groepsopdrachten verwachten.  En het aller-allerbelangrijkste wat je altijd in je achterhoofd moet onthouden als je animatiewerk gaat doen is de volgende basisregel: ‘300% geven is 100% krijgen’.

Wanneer je dus je maximale niveau qua inzet en enthousiasme geeft en je telkens weer boven jezelf kan uitstijgen op die vlakken, zul je van de campinggasten de volle 100% waardering  krijgen.  Wetende dat waardering voor de mens verslavend is, is de daaropvolgende conclusie makkelijk te formuleren: animatiewerk is leuk, leerzaam en verslavend. En…als je dus eenmaal het zogenoemde ‘Team4Animation-virus’ te pakken hebt, kom je er niet meer zo snel vanaf!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!