Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Animatie op een kleine camping

Animatie op een kleine camping

3 minuten
04-04-2018
Anne Koning

Animatie kent verschillende vormen, soorten en plaatsen. Zo heb je showcampings, waar je veelal shows opvoert om kinderen en ouders te entertainen (zoals de naam misschien al heel lichtelijk deed vermoeden). Ook heb je middelgrote campings waar je in een team samenwerkt en kleine campings waar je alleen de animatie verzorgt. Over die kleine camping waar je alleen werkt, ga ik je in deze blog meer over vertellen!

Spannend

Ik geef het eerlijk toe, het is best wel spannend om in je eentje de animatie op een camping te runnen. Je staat er echt helemaal zelf voor, ondanks de hulp van ouders. Je moet alles zelf verzinnen en uitvoeren zonder hulp van een team of een chef en dat kan soms best pittig zijn. Om het jezelf makkelijker te maken, is het echt heel fijn om van te voren al een of meerdere weekprogramma’s klaar te hebben. Dit kun je dan aan je baas laten zien wat er enorm voorbereid uitziet, maar ook echt handig is voor jezelf! Na een weekje is de spanning er helemaal vanaf en voelt het alsof jij de camping runt.

De held van de camping

Zoals ik al eerder zei, je voelt je na een tijdje echt de held van de camping. Iedereen kent je, en jij kent de kinderen en ouders ook erg snel. Dit zorgt voor een hele goede en leuke band. Al op mijn eerste werkdag werd ik uitgenodigd om  bij een superlief gezin te komen eten. Alleen werken heeft daarnaast andere voordelen. Omdat je de animatie in je eentje verzorgd, ben je ook de enige die er de credits voor kan krijgen en dat is zo onwijs leuk! Heel vaak hoor je van ouders dat jij degene bent die hun kind zo blij heeft gemaakt en dat is geweldig.

Afscheid nemen

Ondanks dat je een hele goede band krijgt met kinderen en ouders die op de camping verblijven, kan dat ook tegelijkertijd lastig zijn. Bij mij vertrokken na ongeveer drie weken de meeste vaste gasten waar ik een hele goede band mee had opgebouwd. Dit was wel echt even het klein dieptepunt. Ineens had ik niet meer dat afwasritueel met die aardige moeder, de typische grapjes met dat ene kind en die gezellige avondjes met de jongeren. Maar ook hier is het net zoals altijd, kop omhoog en gewoon weer door. Want animatie stopt nooit!

Al met al is de animatie verzorgen op een kleine camping echt een onwijze aanrader (dat kan ik wel zeggen, maar eigenlijk heb ik niks anders gedaan dan dat). Je leert onwijs veel leuke mensen kennen, bent de held van de camping en je hebt niemand die zich met je bemoeit. Dus geef bij Team4Animation aan dat je ook op een kleine camping wil staan en go for it!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!