Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Met een allergie naar Frankrijk

Met een allergie naar Frankrijk

4 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Klinkt super leuk allemaal, zo’n zomer in Frankrijk! Animatie werk, gezellige dingen doen met collega’s, mooie dingen ontdekken en 2 maanden voor jezelf moeten zorgen. Over kleine dingetjes zoals eten hoef je je niet zo druk te maken, dat is er altijd wel want iedereen moet toch eten?  Maar hoe moet dat dan als je een allergie hebt? Kan alles geregeld worden of moet je op een water en rijstwafel dieet?

Als eerste wil ik zeggen dat je je hierdoor zeker niet moet laten tegenhouden!logo-goed-glutenvrij

Zelf ben ik allergisch voor ei en heb een glutenintolerantie (Coeliakie). Als ik ergens op vakantie ga red ik me meestal prima met eten. Van tevoren zoek ik op internet informatie van andere mensen die met allergieën naar dat land zijn geweest en hoe zij dit ervaren. Naar sommige plekken neem ik zelf wat brood en crackers mee maar dat is natuurlijk nogal onmogelijk als je 2 maanden weg gaat. Gelukkig is Frankrijk redelijk makkelijk met dieetproducten voor een gluten- en ei vrij dieet, maar ook voor bijvoorbeeld lactose of noten.

 

Supermarkten en restaurants

Dit geld vooral voor de supermarkten. Er zijn veel dezelfde dingen te koop als in de supermarkt in Nederland maar natuurlijk ook veel typisch Franse producten, waar meestal goed staat aangegeven wat er in zit. Restaurants in Frankrijk zijn heel ander verhaal. Ik zeg niet dat je nergens uit eten kan, maar toch moet je een stukje waakzamer zijn dan in Nederland. Hier is het een soort van ingeburgerd en komen er regelmatig mensen langs met een allergie. In Frankrijk is mij opgevallen dat er vaak word gezegd dat het wel kan, maar ze hier niet heel precies op zijn of uiteindelijk toch niet helemaal goed hebben begrepen wat je niet mag.

 

Huisgenootjes

Ook is het belangrijk dat je eventuele huisgenootjes weten wat het inhoud om te voorkomen dat dingen met dezelfde messen worden gesneden, dingen die je niet mag door het hele huisje zwerven of ze je iets voorschotelen zonder zeker te weten of je het mag. Ik had het geluk dat ik nummer 3 was die geen gluten mocht dus wist eigenlijk iedereen wel hoe en wat, maar dit gaat helaas niet altijd zo.

Tapas in ons appartement

Tapas in ons appartement

Tips

Ik heb voor jullie een aantal tips op een rijtje gezet:

  • Vertel je huisgenootjes wat je wel en niet mag en dat spullen in de keuken gescheiden moeten blijven.
  • Ga verschillende supermarkten af om uit te zoeken waar je het beste boodschappen kan doen.
  • Neem zelf wat te eten mee als je buiten de camping verblijft.
  • Plak briefjes op jou eten in de koelkast.
  • Overleg goed met de kok op de camping of die iets voor jou kan maken en check even goed of ze het snappen. (ik dook gewoon de keuken in en vroeg wat hij er allemaal in gooide)
  • Zoek op internet naar goede ervaringen bij restaurants.

 

Al met al is alles prima te doen als je zelf alles een beetje in de gaten houd. Ik heb mijn allergieën absoluut niet als een obstakel gezien en zal me hier ook zeker niet door tegen laten houden.

 

Ik hoop dat dit niet iets is waar jij je door laat tegenhouden! Ga die zomer van je leven tegemoet!!!

 

Zo onderhand iets minder zonnige maar wel hele vrolijke groetjes vanuit Nederland,
Esmee

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!