Samenwerken zomerbaan

After summer dip

In Terugkijken door Myrthe Frauenfelder

Je kent hem wel, die after dinner dip, het gevoel dat je hebt na een zomer een Frankrijk is ongeveer hetzelfde maar dan tien keer erger. Je hebt een zware maar leuke tijd achter de rug maar het gewone leven begint direct weer helaas, tijd voor de after summer dip. 

Uitrusten en wennen

Na een lange reis heb je eerst wat tijd nodig om bij te komen. Ik zou zeggen laat je gewoon even lekker in de watten leggen door je ouders, ze hebben je gemist en je verdient het. Wat ik heel chill vond, was om te eten wat ik zeven weken lang niet had gegeten. Ik had in mijn laatste week al een lijstje gemaakt met dingen waar ik zin in had, die ik zelf had gemist en wat ik graag zo snel mogelijk weer wilde doen. Het is heel raar om weer terug te zijn, je bent opeens weer terug in je gebruikelijke omgeving en je hoort alleen maar Nederlands om je heen terwijl dat een paar dagen geleden heel anders was. Na een paar dagen wennen en bijkomen, was het toch tijd om weer plaats te nemen in de collegebanken.

Back to the normal life

Sneller dan je denkt, rol je weer in je normale leventje. Je gaat weer naar school, je ziet je vrienden en pakt je dagelijkse bezigheden op. Weet je nog wel, die hele lange zomervakantie van de basisschool nadat je iedereen weer zag? Iedereen zit vol met verhalen over hun zomer en het is stiekem toch wel fijn om weer bij je beste vrienden te kunnen zijn.  Na een tijdje is dat verdrietige gevoel van terug willen voorbij en voor je het weet komen de tentamens er al weer aan en blijft Frankrijk een mooie herinnering tijdens de druiligere regendagen.

Terugdenken en contact onderhouden

In het begin zal je supervaak terugdenken aan de tijd in Frankrijk. Het is een bijzondere ervaring en je hebt een mooie tijd gehad en ook minder leuke momenten. Omdat de mensen in Nederland niet precies weten hoe het was, is het gezellig om met je (nieuwe buitenlandse) vrienden contact te onderhouden. Je moet het namelijk toch ook een beetje verwerken, de tijd is zo snel gegaan. Uiteindelijk had ik het gevoel dat ik een beetje een ander persoon was geworden: namelijk zelfstandiger en energieker. Af en toe denk ik nog terug aan de Dordogne, aan het zwembad en de lange zomeravonden. Gelijk Renee maar gebeld voor de volgende zomer :). Gelukkig is de reünie binnenkort!

 Onze blogger

Myrthe Frauenfelder

In de zomer van 2017 heb ik 7 weken gewerkt als miniclubanimatrice op camping La Paille Basse vlakbij de Dordogne. Ook danste ik iedere avond de minidisco als een clowntje :) Mijn zomer was top en ik hoop dat ik jullie kan overhalen om ook een zomer (of meer!! ja ja ja) te werken voor Team4Animation.

Iets voor jou? Check onze laatste vacatures.


Delen maar!