Afscheid nemen bestaat niet

Afscheid nemen bestaat niet

Een van de weinige nadelen van het animatiewerk is toch wel het afscheid nemen van de kinderen. Als je soms toch wel twee weken met de kids bezig bent, met ze sport, knutselt en vooral als er hele levensverhalen voorbij komen ga je die toch wel missen.

Met het ene kind heb je natuurlijk meer een band dan met het andere kind. Wat ik dan trouwens ook wel heel mooi vond is als een kindje dat eerst nog liever terug naar huis gaat dan naar de miniclub wil, veel huilt, niet meedoet en alleen maar terug wil naar papa en mama helemaal ontpopt tot een vrolijk kind wat niet anders wil dan meedoen met de miniclub. Ik had ook zo’n meisje. Ze wilde niks. Ze was Frans, dus soms zat ze me expres te stangen zodat ik het niet begreep. Ze zat alleen maar boos te kijken, wilde terug en huilen. Ik wist in het begin echt niet wat ik er mee aan moest. Want mama en papa wilde toch echt boodschappen doen dus moest hun lieve meisje zich wel even bij mij vermaken. Ik zag er een uitdaging in en probeerde haar steeds enthousiaster te maken. En met succes. Na een paar dagen rende ze op me af, was mama even helemaal niet meer belangrijk en kreeg ik een lading aan tekeningen. En ja, dan ga je zo’n kindje toch wel missen als ze weer huiswaarts gaan.  Met nog een lading tekeningen overleefde ik het.  

Nederlanders

Daarnaast had ik ook nog mijn Nederlandse club aan kindjes. Er werd eigenlijk op mijn camping verwacht dat er heel veel Nederlandse kindjes zouden zijn en juist weinig Fransen. Maar dit was compleet omgedraaid. Ik denk dat ik tijdens mijn hele zomer nog geen 10 Nederlandse kindjes heb gehad. Dus soms was het wel fijn om even terug te vallen op mijn eigen taal en grapjes te kunnen maken die de kinderen überhaupt begrijpen. En zo stond er soms een groepje Nederlandse kindjes voor mijn caravan heel hard te schreeuwen of ik er was en of ik alsjeblieft kwam spelen.  En dan vond ik het toch wel weer moeilijk om afscheid van ze te nemen. De troostende gedachte dat ik als cadeau een vogelnestje vond voor mijn caravan toen ik er niet was, helpt wel weer.

Fanclub

Ja al die aandacht die je krijgt van je eigen complete fanclub is dan terug in Nederland even helemaal weg. Dat is in het begin ook zeker wel even wennen als er geen schreeuwende kinderen meer op je afkomen als je over straat loopt.  Maar gelukkig heb ik nog het geluk dat ik waarschijnlijk op een bruiloft een minidisco mag gaan doen voor de kleine gasten! Zo kan ik toch weer even terug naar mijn zomer in Frankrijk.

Je weet dat als je hier aan begint er toch heel veel  Bonjour’s maar ook heel veel Au revoir’s zijn. Maar zo leer je wel heel veel kindjes kennen en krijg je ook heel veel ontzettend spannende verhalen te horen die ik in ieder geval niet snel zal vergeten.

Over de blogger
Romy Tiemessen
Romy Tiemessen

Hey! Ik ben Romy en voor de zomer behaalde ik mijn VWO 6 diploma. Tussen de examens en mijn nieuwe studie in heb ik als animatrice gewerkt op een leuke camping in Frankrijk en schreef ik blogs voor Team4Animation.

alle blogs van Romy
Vacature bij deze blog
Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Kinderentertainer in een klein team in Frankrijk

Land
Frankrijk
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022