Wil jij deze zomer als Flex Topper naar Frankrijk meld je snel aan want vol = vol! Solliciteer snel of doe de test om erachter te komen of animatiewerk in het buitenland écht iets voor jou is.

Afscheid nemen bestaat niet

Afscheid nemen bestaat niet

3 minuten
01-01-2018
TOP Animation

Een van de weinige nadelen van het animatiewerk is toch wel het afscheid nemen van de kinderen. Als je soms toch wel twee weken met de kids bezig bent, met ze sport, knutselt en vooral als er hele levensverhalen voorbij komen ga je die toch wel missen.

Met het ene kind heb je natuurlijk meer een band dan met het andere kind. Wat ik dan trouwens ook wel heel mooi vond is als een kindje dat eerst nog liever terug naar huis gaat dan naar de miniclub wil, veel huilt, niet meedoet en alleen maar terug wil naar papa en mama helemaal ontpopt tot een vrolijk kind wat niet anders wil dan meedoen met de miniclub. Ik had ook zo’n meisje. Ze wilde niks. Ze was Frans, dus soms zat ze me expres te stangen zodat ik het niet begreep. Ze zat alleen maar boos te kijken, wilde terug en huilen. Ik wist in het begin echt niet wat ik er mee aan moest. Want mama en papa wilde toch echt boodschappen doen dus moest hun lieve meisje zich wel even bij mij vermaken. Ik zag er een uitdaging in en probeerde haar steeds enthousiaster te maken. En met succes. Na een paar dagen rende ze op me af, was mama even helemaal niet meer belangrijk en kreeg ik een lading aan tekeningen. En ja, dan ga je zo’n kindje toch wel missen als ze weer huiswaarts gaan.  Met nog een lading tekeningen overleefde ik het.  

Nederlanders

Daarnaast had ik ook nog mijn Nederlandse club aan kindjes. Er werd eigenlijk op mijn camping verwacht dat er heel veel Nederlandse kindjes zouden zijn en juist weinig Fransen. Maar dit was compleet omgedraaid. Ik denk dat ik tijdens mijn hele zomer nog geen 10 Nederlandse kindjes heb gehad. Dus soms was het wel fijn om even terug te vallen op mijn eigen taal en grapjes te kunnen maken die de kinderen überhaupt begrijpen. En zo stond er soms een groepje Nederlandse kindjes voor mijn caravan heel hard te schreeuwen of ik er was en of ik alsjeblieft kwam spelen.  En dan vond ik het toch wel weer moeilijk om afscheid van ze te nemen. De troostende gedachte dat ik als cadeau een vogelnestje vond voor mijn caravan toen ik er niet was, helpt wel weer.

Fanclub

Ja al die aandacht die je krijgt van je eigen complete fanclub is dan terug in Nederland even helemaal weg. Dat is in het begin ook zeker wel even wennen als er geen schreeuwende kinderen meer op je afkomen als je over straat loopt.  Maar gelukkig heb ik nog het geluk dat ik waarschijnlijk op een bruiloft een minidisco mag gaan doen voor de kleine gasten! Zo kan ik toch weer even terug naar mijn zomer in Frankrijk.

Je weet dat als je hier aan begint er toch heel veel  Bonjour’s maar ook heel veel Au revoir’s zijn. Maar zo leer je wel heel veel kindjes kennen en krijg je ook heel veel ontzettend spannende verhalen te horen die ik in ieder geval niet snel zal vergeten.

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Werken in Frankrijk?

Klik dan hier!

Werken in Nederland?

Klik dan hier!

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!