Aan de slag bij het meer van Annecy

Aan de slag bij het meer van Annecy

3 Minuten
28 Jul 2018

Ik ben ondertussen alweer twee weken op de tweede camping in Annecy aan het werk en al drie weken in Frankrijk! Daarom werd het wel weer tijd voor een kleine update.

Na een klein weekje gewerkt te hebben op Grande Tortue, mocht ik bij Marloes en Renee in de auto richting Annecy. Een zeven uur durende rit waarbij ik vooral veel tolwegen gezien heb. Gelukkig ging de tijd snel voorbij met de ‘opruimen, koken, poetsen enz’ (roadtrips door Frankrijk vallen onder het enz) Spotify lijst die Marloes gevonden had.

Rond 18:00 waren we er dan eindelijk: camping International du lac d’Annecy. Mijn werkplek voor de komende vier weken. Ik mocht hier vooral de sportanimatie gaan doen en de cheffunctie op me nemen. Dit is gelukkig niet moeilijk, aangezien het animatieteam uit drie bestaat. Het houdt in dat het contact met de campingbaas voornamelijk via mij gaat en dat ik de knoop door moet hakken als we er met z’n drieën een keer niet helemaal uit komen.

Animatieteam

Naast mij werken ook Wieke en Merel op deze camping. Wieke was er al een weekje toen ik er kwam en Merel kwam er een weekje later bij. Supergezellig en het klikt ook heel goed! We doen bijna alles samen (op sommige activiteiten na dan, want er zijn er overdag altijd 2 tegelijkertijd). De ouders van Wieke zijn er deze week ook en daardoor konden we ook nog even bootje varen tussen twee activiteiten door en superveel boodschappen halen met de auto. Daarnaast zitten er ook nog best wat collega’s van Team4Animation in de buurt. Afgelopen zaterdag hebben we met z’n allen door Annecy gestruind en elkaar bijgepraat over hoe het gaat op de campings.

Fitgirlleven

Omdat ik vooral de sportanimatie doe, mag ik lekker de fitgirl uit gaan hangen in 30 graden. Sporten vind ik zeker niet erg, maar sporten in deze temperaturen is nog best wel een uitdaging. Gelukkig kan ik elke dag na aquaGO even een duik in het zwembad nemen. En anders is het meer vlakbij, binnen 10 minuten kan ik daarin springen. Het is echt leuk om een keer de sportanimatie te doen, aangezien ik vooral miniclub gedaan heb afgelopen jaren. En wanneer Wieke of Merel het fijner vindt om een keer te wisselen, kan ik alsnog lekker knutselen <3

Omgeving

Waar ik het meest versteld van stond toen ik hier kwam is de omgeving. Het meer is ontzettend mooi en de bergen eromheen maken het plaatje af. Ook hangen er altijd wel ergens parapenters in de lucht en kun je hier heel goed fietsen en wandelen. Helaas hebben we zelf geen fietsen tot onze beschikking, maar hopelijk kunnen we die op een vrije dag een keertje huren om de omgeving te ontdekken.

Over de blogger
Manon Winter
Manon Winter

Bonjour! Ik ben Manon en ik hou van minidisco, de keukenprinses uithangen en crossfitten. Je kunt me tegenkomen tijdens de trainingen, waar ik de hele dag aan het stuiteren en dansen ben. Ik heb er al 3 zomers voor TeamAnimation opzitten en mag komende zomer nog een keertje!

alle blogs van Manon
Vacature bij deze blog
Leider op een vakantiepark in Nederland

Leider op een vakantiepark in Nederland

Land
Nederland
Salaris
€1150
Periode
Zomer 2022