Het leukste vakantiewerk in 2024! Ben jij klaar voor een nieuw avontuur en ga je voor de zomer van je leven? Solliciteer dan nu

Frans leren: hoe doe je dat?

Frans leren: hoe doe je dat?

3 minuten
11-01-2023
Joëlle Coelingh

Oke, je gaat werken op een van de mooiste plekken in Europa. Namelijk een camping in Frankrijk, mega vet en mega veel zin in. Alleen de taal… Je spreekt een paar woorden, de basis of misschien al wel meer en toch wil je jezelf altijd verbeteren. Je wil toch goed voor de dag komen bij de campingeigenaar en je Franse collega’s: ‘Oui, je parle français.’

Gewoon doen

‘Oui, je parle’ dat is de beste manier om de taal (nog beter) te leren: praten! Week 1 kom je misschien niet heel lekker uit je woorden, maar je collega’s begrijpen je echt wel en zullen je helpen verbeteren. Sta daar ook echt voor open, want dan gaat het mega snel! De Fransen zijn mega enthousiast wanneer je hun taal spreekt of probeert te spreken en je bent direct vrienden. Dompel je onder en laat het op je af komen, wees niet te streng en de taal komt vanzelf. Je hebt waarschijnlijk al basiskennis, dus je herkent woorden. Het gaat sneller dan je kent.

Voorbereiding

Voordat je naar Frankrijk gaat kun je je alvast voorbereiden.

  • Stel je telefoon in op de Franse taal (de kracht van herhaling… juist!)
  • Kijk Franse series en films. Het liefst met Franse ondertiteling, maar als je daar nog geen baguette van snapt dan herken je ook snel genoeg woorden en zinnen met Nederlandse ondertiteling.
  • Apps. Een app als Duolingo helpt je op verschillende levels de Franse taal onder de knie te krijgen. Google vooral naar nog meer opties, want er zijn er superveel.
  • Luister naar Franse podscasts. Deze is misschien wat next level, maar als je al enige basis hebt en je luistert een podcast met een gemakkelijk onderwerp zul je verbaasd zijn hoeveel je volgt en dat wordt natuurlijk steeds meer hoe meer je luistert.

On y va

Echt de beste manier om Frans te leren is echt gewoon gaan! Luister, praat en doe mee met je collega’s wanneer je op je werkplek bent. Na week 2 verbaas je je dat je je zo druk gemaakt hebt over Frans spreken. En net als dat Nederlanders niet perfect Nederlands spreken, doen Fransen dan ook niet met Frans. Het hoeft niet perfect, als je elkaar maar verstaat en met zelfvertrouwen een gesprek voert.

Je gaat de tijd van je leven tegemoet en ik wens je heel veel plezier in Frankrijk. We zien elkaar snel!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!