Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Ideeën voor activiteiten --> Creatieve knutselideeën (met materiaal zoals lege flessen)

Ideeën voor activiteiten --> Creatieve knutselideeën (met materiaal zoals lege flessen)

2 minuten
11-01-2023
Jennifer Heikoop

Heb je miniclub creatief maar geen ideeën meer?

Gelukkig kan ik je daarbij helpen, Want met een beetje hulp van de ouders en medewerkers van camping kan je een heel eind komen kwa materialen denk hierbij aan: lege flessen of kartonnen doosjes.


Idee 1 : Onder het thema ruimte kan je denken aan een RAKETPAK want hoe vet is dat als je allemaal kleine astronautjes in je miniclub heb!

Wat heb je ervoor nodig : 2 lege flessen p.p., crêpe papier, verf, lijm en touw

Hoe ga je te werk: lijm de 2 lege flessen aan elkaar en lijm vervolgens het touw aan zowel de boven als onderkant zodat je de flessen als rugtas kan dragen en wacht even tot de lijm droog is ( tip: ga tussendoor een spelletje doen), als de lijm droog is kunnen de kids hun raketpak versieren met bijv : verf, glitters of crêpepapier en tadaaaaa daar is je raketpak


Idee 2: Een boot, Ik hoor je denken wat moeten we met een boot maar je kan bijvoorbeeld met de hele camping een botenrace doen bij een meer of lagoon, Zo kan je de kinderen van de miniclub stimuleren om als team mee te doen maar hoe maak je een boot ?

Wat heb je ervoor nodig : Flessen ( HEEL VEEL FLESSEN), karton en tape

Hoe ga je te werk: Laat elk kind 2 of 3 flessen pakken en naar een animatiemedewerker lopen met tape, tape vervolgens de flessen per 2 of 3 aan elkaar vast om vervolgens een goede bodem te maken. De kinderen kunnen ondertussen het karton van de boot versieren met verf of andere ideeën tape vervolgens het karton aan de flessen en je boor is klaar!!


Idee 3: Lampion: een lampion optocht maar nog geen lampionnen? heel simpel te maken!!

Wat heb je nodig: Lege flessen, versieringen, schaar en kunstkaarsjes of lampjes

Hoe ga je werk: knip een gat in de lege fles waar je evt een kaarsje in kan zetten en daarna is het aan de kids om de meest creatieve en mooie lampion te maken!!!


Heel veel succes met deze ideeën , en deel vooral de eind resultaten!!!!!

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!