Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Het begon allemaal ...

Het begon allemaal ...

4 minuten
11-01-2023
Renee de Bruyn

... met een zomer animatiewerk in Frankrijk.

Er was eens een 17-jarig meisje in haar laatste jaar van de middelbare school. Ze woonde in een klein dorpje in het midden van het land. Op jonge leeftijd had zij besloten dat het dorpje met al haar inwoners niet de plek was waar zij voor altijd zou blijven. Terwijl zij nadacht over de toekomst en zich voorbereidde op haar examens, besloot zij dat het tijd was voor iets nieuws. Na haar examens had ze namelijk drie maanden vakantie. Drie maanden vakantie is een heel lange tijd en zij wilde in deze periode haar middelbare schooltijd afsluiten. Op een dag besloot zij daarom te solliciteren, niet voor een baantje bij de plaatselijke supermarkt, maar op een vakantiebaan in het buitenland. Zij wilde haar zomer spenderen in het exotische Frankrijk.


Van een zomertje animatiewerk tot zelf op zoek naar animateurs

Genoeg met de sprookjes. Deze zijn al vaak genoeg verteld maar dit is wel ongeveer hoe het ging. In mijn vorige blog heb ik jullie verteld over mijn eerste zomer. Voor dit blog vroeg Iris of ik iets wilde vertellen over hoe ik op kantoor terecht ben gekomen. Ik moet bekennen dat ik nooit verwacht had dat ik op het kantoor van Team4Animation zou gaan werken. Toen ik solliciteerde voor mijn eerste zomer wilde ik vooral een zomer weg van huis en een zomer een baantje hebben dat echt leuk was. Dat animatiewerk echt leuk was, is gebleken. Ik ben er nooit meer vanaf gekomen. Er wordt wel eens gezegd dat je besmet wordt met het T4A-virus en geloof me, het is waar. Na deze eerste zomer kwam ik erachter dat animatiewerk de ideale vakantiebaan is voor mensen met "fernweh": heel de zomer in het buitenland waar je veel nieuwe mensen ontmoet, een andere cultuur leert kennen en ondertussen verdien je ook nog eens meer geld dan dat je uitgeeft. Dus toen ik in 2014 stopte met mijn studie besloot ik opnieuw de zomer weg te gaan en in 2015 deed ik dit weer. In 2016 kon ik helaas niet weg (lees: ik zat in Engeland, zwaar leven) en ik baalde verschrikkelijk. In 2017 rondde ik mijn studie International Tourism af en op dat moment kwam de vacature op kantoor vrij. Dit kon geen toeval zijn.


Recruiter bij Team4Animation

Ik herinner me nog precies waar ik was en waar ik stond toen ik de vacature, gedeeld door Jeroen, op Facebook zag. Ik was namelijk op de trein aan het wachten en uit pure verveling was ik social media aan het bekijken. Hoewel ik al een baan had waar ik full-time aan de slag kon, besloot ik te solliciteren. Na al die jaren verbonden te zijn met T4A was werken op kantoor een droom. Na meerdere gesprekken met Jeroen en Richard, ben ik in september samen met Iris en Marie-Cecile gestart op kantoor. Werken voor T4A voelde als een droom en dat is het nog steeds. De dagen vliegen voorbij en voor je het weet is het weer zomer. In de tussentijd is het vooral veel regelen, veel gesprekken voeren maar vooral heel veel plezier hebben in het werk en met collega's, trainers en medewerkers. Ook nu ik dit blog schrijf, zit de zomer er aan te komen: nog twee maanden en dan is het jaar alweer om. En niet alleen dit jaar is dan om, dan is ook mijn Team4Animation avontuur echt voorbij. Waar ik in 2013 solliciteerde in Alkmaar voor een zomer animatiewerk, start over twee maanden mijn laatste zomer. Zes jaar later wordt het echt tijd om afscheid te nemen van een ontzettend mooi bedrijf. Tijd voor een nieuw avontuur.


WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!