Ga jij het animatie avontuur aan in 2024? Solliciteer dan nu!

Hoe overleef ik; het eten op een camping

Hoe overleef ik; het eten op een camping

4 minuten
11-01-2023
Timo Boom

Tja als je dan eenmaal op een camping geplaatst bent, zul je er echt aan moeten geloven: campingvoedsel. Het is niet je gebruikelijke aardappel vlees groente iedere dag met een toetje na en dat je binnen komt na een lange dag werken. Dus de vraag duikt al snel op; Hoe overleef ik het eten op een camping?!!

Op de kosten van de zaak

Ja, hoe je het ook wendt of keert, sommige mensen onder ons zijn de mazzelaars. Deze animatoren mogen eten op de kosten van de zaak (of tegen een lagere prijs) of mogen, in sommige gevallen, mee-eten aan tafel met de baas zelf. Tot deze categorie behoorde ik ook afgelopen jaar. Wees in zo’n geval altijd dankbaar voor het eten dat je krijgt, ook als je die vieze spruitjes of rode kool krijgt. De campingeigenaren zijn namelijk niet verplicht om eten voor je te regelen en het is soms zelfs een hele eer om aan tafel te mogen zitten met de familie zelf. Wees uiteraard wel bereid om een extra bedankje te geven op het eind van je werkperiode voor de familie als blijk van waardering!

De campingfamilies

Mocht het niet lukken bij de baas, dan bestaat er soms de mogelijkheid om mee te eten met campinggasten. Het kan namelijk voorkomen dat je uitgenodigd wordt door die ene familie met wie je al de hele week optrekt en soms wordt je haast door je knutselkindjes meegesleurd naar de tent om mee te eten. Net als bij de eigenaar thuis moet je tevreden zijn met wat je krijgt en dat betekent dat je avontuurlijke happen kan krijgen. Uit mijn persoonlijke ervaring kan ik vertellen dat het soms iets exotischer kan worden met eten uit verre streken; bij ons thuis zijn wij veel gewend, maar met de afgelopen zomer heb ik voor het eerst een couscous gerecht gegeten! Bied bij de families ook altijd aan om te helpen met de tafel dekken, eten voor te bereiden of af te wassen.

De masterchefs in opkomst

Maarja, wat moet je doen als je al deze opties niet echt hebt? Tja, dan hoop ik dat je goed hebt opgelet Bij Masterchef en een tijdje 24Kitchen hebt gevolgd! Sommige onder ons worden namelijk op hunzelf gewezen en zullen dus ook, hoe kan het anders, zelf moeten gaan koken. Nou snap ik het heel goed dat je misschien snakt naar stevige maaltijden met een lekkere biefstuk, maar onthoud dat je alles zelf ook moet betalen. Misschien is het dan verstandiger om alvast gewend te raken aan wat simpelere gerechten. Zorg voor makkelijk-te-bereiden gerechten, aangezien je vaak niet een volledig fornuis te beschikking hebt en je niet te veel afwas wilt. Een blik soep of een keer knakworstjes met brood doet het ook altijd goed. Tip van mijzelf: als je dan een makkelijk ter bereiden gerecht hebt en je kan er een grote portie van maken, dan kan je het voor de dag erna ook nog eten, maar zet hem wel eenmaal afgekoeld weg in de koelkast! Mocht je dan ook nog een kleine diepvries ter beschikking hebben, dan kan je ook wat invriezen!

Tips van thuis

Om in te haken op het vorige stuk, het kan zomaar zijn dat je dus een receptenboekje wilt maken. Vraag hierbij om hulp aan al je vrienden, kennissen en familie om makkelijke recepten te verzamelen. Iedereen is vast wel bereid om een receptje of twee te delen met je, vooral je oma heeft nog wel wat familierecepten liggen ergens.

Dit is namelijk niet alleen een receptenboek waar je op terug kan vallen als je geen zin meer hebt in macaroni of spaghetti, maar het werkt ook tegelijkertijd als herinnering aan het thuisfront, want ongetwijfeld zul je op een moment geconfronteerd worden met heimwee.

WELKOM BIJ DE CLUB

  • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en begeleiding terwijl je aan het werk bent
  • Je slaapplek is een huisje op de camping
  • Wij regelen alle administratie met de camping

Ik wil herinneringen voor het leven gaan maken!

Weet je nog niet of je jezelf deze zomer op een camping ziet als entertainer? Twijfel je nog of dit bij je past? Doe de test om er achter te komen of je deze zomer nog staat te stralen op een vakantiepark!

Doe de match test!